Reteta zilei: Chiftelute la gratar

Printeaza

Chiftelute la gratar din: vita, porc, ceapa rosie, usturoi, praf de chili, boia de ardei, sare, zahar brun, chimen, piper negru, praf de mustar, ou, sos barbeque, chifle, ceapa prajita.

 

Poate te intereseaza si:

Chiftelute la gratar

Ingrediente: 

  • 500gr carne de vită, tocata
  • 500gr carne de porc, tocata
  • ½ ceasca ceapa rosie, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 lingurita praf de chili
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingurita zahar brun
  • ½ lingurita chimen măcinat
  • ½ lingurita piper negru proaspat macinat
  • ¼ lingurita praf de mustar
  • 1 ou batut
  • 1 cana sos barbeque
  • 8 chifle
  • 1 cană ceapa prajita

 

Mod de preparare:

Se incalzeste gratarul la mediu. Combinati carnea de vită, carnea de porc, ceapa roșie și usturoiul într-un castron mare.

Adaugati pudra de chili, boia de ardei, sare, zahar brun, chimen, piper negru, praf de mustar, ou și ½ cana sos barbeque.

Se combină toate ingredientele.

Chiftelute la gratar
Formati 16 chiftele.

Chiftelute la gratar

Puneti chiftelutele pe gratar. Rumeniti pentru 6-8 minute pe fiecare parte.

Cu aproximativ 3 minute înainte de a scoate chiftelutele de pe grătar, așezați chiflele crestate si rumeniti usor.

Scoateți de pe gratar și puneți cate 2 chiftele in fiecare chifla.

Acoperiti cu ceapa prajita și stropiti cu sos, apoi serviti.

Chiftelute la gratar

Chiftelute la gratar

Chiftelute la gratar

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Au iesit bune chiftelutele?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.