Reteta zilei: Chiftelute de cartofi

Printeaza

Chiftelute de cartofi din: cartofi, ceapa, pesmet, oua, amidon, sare, piper si ulei de arahide.

Chiftelute de cartofi

Chiftelute de cartofi

 

Ingrediente:

  • 2 1/2 kg cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 3/4 ceasca pesmet
  • 2 oua batute
  • 1 lingura de amidon de cartofi
  • Sare și piper
  • ulei de arahide pentru prajit

 

Mod de preparare:

Se curata cartofii, se dau pe razatoare. Procedati la fel si cu ceapa. Cartofii se pun in apa rece, apoi intr-o strecuratoare. Cu ajutorul unei bucati de tifon se scurg cartofii foarte bine. La fel si ceapa.

Chiftelute de cartofi

Intr-un castron se amesteca cartofii si ceapa, se adauga pesmet, oualele, amidonul de cartofi, sare si piper. Amestecati bine pana obtineti o compozitie omogena. Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca.

Chiftelute de cartofi

Formati chiftelute din compozitie si prajiti in uleiul incins aproximativ 4-5 minute. Serviti cu sos de mere sau smantana, dupa preferinta.

Chiftelute de cartofi

Chiftelute de cartofi

Chiftelute de cartofi

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • chiftele de cartofi cruzi
  • chiftele de cartofi cruzi de post
  • chiftele de cartofi
  • chiftele din cartofi cruzi
  • chiftelute de cartofi cruzi
  • chiftelute din cartofi

3 comentarii

  1. ce frumoase au iesit asa rumenite pe ambele parti 🙂

  2. Adriana Valentina

    Ce-mi plac chiftelutele astea de cartofi

  3. Ce bine arata chiftelutele de cartofi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.