Reteta zilei: Chiftelute de cartofi cu mazare

Printeaza

Chiftelute de cartofi cu mazare din: cartofi, ulei, seminte de mustar, linte, ceapa, mazare, sare, faina de naut, faina de orez, apa.

Poate te intereseaza si:

 

Chiftelute_de_cartofi_cu_mazare_11

Ingrediente:

  • 3- 4 cartofi
  • 2 lingurite ulei
  • 1/4 lingurita semințe de muștar
  • 1 lingurita linte
  • 1 cana ceapa tocata
  • 3/4 cana mazare
  • sare, dupa gust
  • ulei

Ingrediente pentru crusta:

  • 1/2 cana faina de naut
  • 1/4 ceasca făină de orez
  • sare, dupa gust
  • apa

Mod de preparare:

Se fierb cartofii. Pasati si pastrati deoparte.

Chiftelute_de_cartofi_cu_mazare

Incalziti uleiul si adaugati semintele de mustar.

Chiftelute_de_cartofi_cu_mazare_02

Adaugati lintea si rumeniti putin, adaugati ceapa si apoi mazarea, gatiti cateva minute.

Chiftelute_de_cartofi_cu_mazare_05

Incorporati cartofii fierti si sare. Se amestecă și se formeaza chiftelute.

Chiftelute_de_cartofi_cu_mazare_07

Între timp, se prepară un aluat cu ingredientele pentru crusta și se încălzește uleiul într-un vas pentru prajit.

Chiftelute_de_cartofi_cu_mazare_09
Scufundati chiftelutele in aluat si apoi prajiti in ulei.

Serviti cu sos, dupa gust.

Chiftelute_de_cartofi_cu_mazare_10

Chiftelute de cartofi cu mazare

Chiftelute_de_cartofi_cu_mazare_12

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Chiftele din ciuperci cu cartofi

Chiftele din ciuperci cu cartofi

Chiftele din ciuperci cu cartofi din: cartofi, ciuperci, paine, amidon, vegeta, patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi raşi pe răzătoarea mică 1 cană ciuperci fierte 2 felii pâine înmuiată 2-3 linguri amidon 1 linguriţă vegeta 1-2 linguriţe pătrunjel verde tăiat mărunt   Mod de preparare: Se toacă ciupercile prin maşina de tocat carne. Se stoarce bine pâinea înmuiată […]

Chiftele de cartofi cu nucsoara

Chiftele de cartofi cu nucsoara

Chiftele de cartofi cu nucsoara din: ceapa verde, varza, oua, nucsoara, sare, piper, pesmet, piure de cartofi, ulei de masline, ulei, smantana. Ingrediente: 12 fire ceapa verde varza verde, tocata 2 oua, ușor bătute 1/4 linguriță nucșoară proaspăt măcinata 1/2 linguriță sare piper proaspăt măcinat 1/3 cana pesmet 1 1/2 cani piure de cartofi 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.