Reteta zilei: Chiftele de dovlecei

Printeaza

Chiftele de dovlecei din: zuchinni, usturoi, ulei de masline, busuioc, parmezan, ou, lapte, faina, praf de copt, sare, ulei.

Ingrediente: Chiftele de dovlecei

  • 8 zuchinni
  • 1 catel usturoi, feliat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură frunze proaspete de busuioc tocat
  • 3 linguri parmezan proaspăt ras
  • 1 ou
  • ½ cana lapte
  • 1 cană faină
  • 1 linguriță praf de copt
  • ½ lingurițe sare
  • ulei

Mod de preparare:

Curatati dovleceii, scurgeti pe prosoape de hartie si dati apoi pe razatoare.

Amestecati dovleceii cu usturoiul și uleiul de măsline, într-o tigaie la foc mediu si gatiti cateva minute.

Chiftele de dovlecei

Transferați într-un bol și adăugați busuioc tocat, parmezan, ou și lapte. Omogenizati.

Într-un bol separat, amestecati împreună făina, praful de copt și sarea. Turnați ingredientele umede în vas și omogenizati. Amestecul trebuie să fie puțin mai gros decât cel de la clătitul de clătite.

Chiftele de dovlecei

Incingeti ulei in tigaie, iar cu ajutorul unei linguri formati chiftele. Rumeniti aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Transferați pe prosoape de hârtie. Se presara cu sare si busuioc proaspat tocat. Se servesc calde.

Chiftele de dovlecei

Chiftele de dovlecei

Chiftele de dovlecei

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Chiftele de dovlecei
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 2 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.