Reteta zilei: Chiftele de dovlecei

Printeaza

Chiftele de dovlecei din: zuchinni, usturoi, ulei de masline, busuioc, parmezan, ou, lapte, faina, praf de copt, sare, ulei.

Ingrediente: Chiftele de dovlecei

  • 8 zuchinni
  • 1 catel usturoi, feliat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură frunze proaspete de busuioc tocat
  • 3 linguri parmezan proaspăt ras
  • 1 ou
  • ½ cana lapte
  • 1 cană faină
  • 1 linguriță praf de copt
  • ½ lingurițe sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Curatati dovleceii, scurgeti pe prosoape de hartie si dati apoi pe razatoare.

Amestecati dovleceii cu usturoiul și uleiul de măsline, într-o tigaie la foc mediu si gatiti cateva minute.

Chiftele de dovlecei

Transferați într-un bol și adăugați busuioc tocat, parmezan, ou și lapte. Omogenizati.

Într-un bol separat, amestecati împreună făina, praful de copt și sarea. Turnați ingredientele umede în vas și omogenizati.

Amestecul trebuie să fie puțin mai gros decât cel de la clătitul de clătite.

Chiftele de dovlecei

Incingeti ulei in tigaie, iar cu ajutorul unei linguri formati chiftele.

Rumeniti aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Transferați pe prosoape de hârtie.

Se presara cu sare si busuioc proaspat tocat. Se servesc calde.

Chiftele de dovlecei

Chiftele de dovlecei

Chiftele de dovlecei

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Chiftele aromate

Chiftele de dovlecei si linte

Chiftele de dovlecei si linte din: dovlecei, linte, patrunjel, oua, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei o conserva mică linte gata fiartă 1/2 legătură pătrunjel 2 ouă pesmet sare piper ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Dovleceii se curătă şi se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Se pun într-o strecurătoare, se presară […]

Dovlecei - chiftele

Chiftele de dovlecei cu nucsoara

Chiftele de dovlecei cu nucsoara din: cartofi, dovlecei, nucsoara, sare, piper, ulei. Ingrediente: 750 g cartofi sare piper 250 g dovlecei 1 priză de nucşoară măcinată 1/2 de linguriţă de oregano uscat 4 linguri de ulei   Mod de preparare: Cu o zi înainte, se fierb cartofii circa 20 de minute în apă clocotită cu sare, […]

 

 

Chiftele din peste afumat

Chiftele din cartofi, peste si dovlecei

Chiftele din cartofi, peste si dovlecei din: cartofi, dovlecei, cod, lamaie, patrunjel, boia, faina, ulei. Ingrediente: 2 bucati cartofi dulci 2 cartofi, înţepaţi cu furculiţa 2 dovlecei 200 g cod, tăiat bucăţi zeama şi coaja răzuită de la 1 lămâie 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat 1/2 linguriţă boia făină pentru pudrat 2 linguri ulei de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.