Reteta zilei: Chiftele de dovlecei
PrinteazaChiftele de dovlecei din: zuchinni, usturoi, ulei de masline, busuioc, parmezan, ou, lapte, faina, praf de copt, sare, ulei.
- 8 zuchinni
- 1 catel usturoi, feliat
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură frunze proaspete de busuioc tocat
- 3 linguri parmezan proaspăt ras
- 1 ou
- ½ cana lapte
- 1 cană faină
- 1 linguriță praf de copt
- ½ lingurițe sare
- ulei
Mod de preparare:
Curatati dovleceii, scurgeti pe prosoape de hartie si dati apoi pe razatoare.
Amestecati dovleceii cu usturoiul și uleiul de măsline, într-o tigaie la foc mediu si gatiti cateva minute.
Transferați într-un bol și adăugați busuioc tocat, parmezan, ou și lapte. Omogenizati.
Într-un bol separat, amestecati împreună făina, praful de copt și sarea. Turnați ingredientele umede în vas și omogenizati. Amestecul trebuie să fie puțin mai gros decât cel de la clătitul de clătite.
Incingeti ulei in tigaie, iar cu ajutorul unei linguri formati chiftele. Rumeniti aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Transferați pe prosoape de hârtie. Se presara cu sare si busuioc proaspat tocat. Se servesc calde.
Chiftele de dovlecei
Pofta buna!





