Reteta zilei: Chiftele de curcan cu sos cald
PrinteazaChiftele de curcan cu sos cald din: carne tocata de curcan, usturoi, busuioc, sare, ou, piper, pesmet, lapte, mozzarella, ulei de masline, sos marinara.
- 1 kg carne tocata de curcan
- 2 căței de usturoi tocat
- 1 linguriță de busuioc uscat
- 1/2 linguriță sare
- 1 ou
- 1/8 linguriță piper negru măcinat
- 1 cană pesmet
- 1/4 cană de lapte
- mozzarella tăiată cuburi
- 2 linguri de ulei de măsline
- sos marinara, pentru servire
Mod de preparare:
Adaugati carnea într-un castron mare. Se adaugă usturoiul tocat, busuiocul, sarea, piperul și oul.
Într-un castron separat, combinați pesmetul și laptele.
Adăugați amestecul de pesmet peste carne și amestecați până când totul este combinat.
Formați chiftele si apăsați cu degetul în jos pentru a face o gaură în fiecare chiftea in care puneti cate un mic cub de brânză, apoi omogenizati carnea astfel incat mozzarella sa nu se mai vada.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Gatiti chiftelele timp de aproximativ 15 minute.
Chiftele de curcan cu sos cald
Pofta buna!





