Reteta zilei: Chiftele cu orez

Printeaza

Chiftele cu orez din: porc, orez, varza, ceapa, ghimbir, usturoi, ceapa verde, coriandru, ou, sos de soia, ulei de susan, piper alb, otet.

Chiftele cu orez

Ingrediente:

  • 1kg carne de porc, tocata
  • 2 cești orez, înmuiat peste noapte
  • foi de varza
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 lingură de ghimbir, tocat
  • 1 lingura usturoi, tocat
  • 2 lingurițe ceapă verde, tocata
  • 2 linguri coriandru, tocat
  • 1 ou
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de ulei de susan
  • 1 lingură de piper alb
  • 2 linguri de otet
  • 1 lingură de ghimbir, tăiat subțire

 

 

Mod de preparare:

Se înmoaie orezul în apă peste noapte.

Amestecați carnea de porc și ceapa, ceapa verde, usturoiul, ghimbirul, coriandrul.

Chiftele cu orez

Adăugați sos de soia, ulei de susan, piper alb și ouă. Amestecati bine.

Scurgeți orezul. Formați amestecul de carne în chiftele și apoi dati prin orez.

Chiftele cu orez
Așezați-le in foi de varza si gatiti la aburi pentru aproximativ 20 de minute.

Chiftele cu orez

Serviți cu sos de ghimbir, facut din otet si ghimbir taiat fasii.

Chiftele cu orez

Chiftele cu orez

Chiftele cu orez

 

Pofta buna!


Poate te interesaza si:

Chiftele caramelizate cu sos de soia

Chiftele caramelizate cu sos de soia

Chiftele caramelizate cu sos de soia din: naut, ceapa, usturoi, faina, zahar, sos de soia. Ingrediente: 300 g năut 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 legătură coriandru 40 g făină 200 g zahăr brun 100 ml sos de soia ghimbir   Mod de preparare: Se lasă la înmuiat peste noapte 300 g năut. Se fierbe […]

Chiftele de vinete cu branza/cascaval

Chiftele de vinete cu branza/cascaval

Chiftele de vinete cu branza/cascaval din: vinete, faina, oua, cascaval, ulei, sare.   Ingrediente: 1,5 kg vinete 150 g făină 3 ouă 100 g caşcaval/branza 150 ml ulei sare   Mod de preparare: Coci vinetele, apoi le cureţi şi le pui pe un tocător de lemn, să se scurgă bine. Le toci cu un cuţit de lemn, […]

Reteta zilei: Chiftele de couscous

Chiftele de couscous din: couscous, lamaie, patrunjel, sare, piper, oua, ulei de masline. Ingrediente:  2 cesti couscous fiert 1 lingura suc de lămâie 1 lingură coaja de lămâie ½ lingură de patrunjel tocat 1 lingurita sare ¼ linguriță piper 1 ou ⅓ ceasca ulei de măsline   Mod de preparare: Într-un blender combinati toate ingredientele, […]

Chiftele de naut cu sos

Chiftele de naut cu sos

Chiftele de naut cu sos din: naut, patrunjel, usturoi, ceapa, chimion, coriandru, turmeric, pudra de ardei iute, praf de copt, ulei, vin alb, dafin,telina, morcovi, sparanghel, ridichi, fasole verde, rodie, caju, seminte de susan, rosii, usturoi, zahar brun, sirop de agave. Ingrediente:  200 g de năut uscat 25 g de pătrunjel, frunzele culese, iar tulpinile […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.