Reteta zilei: Chiftele cu carne de vita si legume

Printeaza

Chiftele cu carne de vita si legume din: spanac, unt, ceapa, ciuperci, lapte, telina, patrunjel, carne de vita, faina, usturoi, usturoi, sare, piper, nucsoara, oua, ulei de cocos, sos de rosii.

Chiftele_cu_carne_de_vita_si_legume_11

 

Ingrediente:

  • 1 kg spanac, tocat
  • 1 lingura unt
  • 1/2 cana ceapa, tocata
  • 500gr ciuperci, tocate
  • 1/4 ceasca lapte de cocos
  • 1/2 cana telina, cuburi
  • 1/2 cana, patrunjel
  • 1 kg carne de vita
  • 1/4 cana de faina
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 lingurita sare
  • 1 1/2 lingurite de piper negru proaspat macinat
  • 1/4 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • 2 oua , usor batute
  • ulei de cocos
  • Sos de rosii, pentru servire

 

Mod de preparare:

Incalziti untul la foc mediu intr-o tigaie si adaugati ceapa tocata si ciupercile, sare si piper dupa gust.

Sotati legumele cateva minute.

Adaugati laptele de cocos, patrunjel, telina si amestecati usor.

Chiftele_cu_carne_de_vita_si_legume_04

Puneti carnea intr-un castron, adaugati spanacul tocat la blender, faina, usturoi, sare si piper.

Incorporati nucsoara si amestecati. Apoi adaugati ouale batute si legumele sotate.

Amestecati bine. Formati chiftele potrivite.

Chiftele_cu_carne_de_vita_si_legume_08

Incalziti 2 linguri de ulei intr-o tigaie la foc mediu si prajiti chiftelele cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Serviti cu sos de rosii.

Chiftele_cu_carne_de_vita_si_legume_10

Chiftele cu carne de vita si legume

Chiftele_cu_carne_de_vita_si_legume_12

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Chiftele de vită şi cartofi

Chiftele de ficat de vita

Chiftele de ficat de vita din: ficat de vita, ceapa, ou, morcov, faina, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g ficat de vită 2-3 cepe un ou un morcov 3 căţei usturoi 4-5 linguri făină ulei sare si piper   Mod de preparare: Ficatul se pune la fiert cu o ceapă întreagă, în apă cu un […]

 

Chiftele de vita condimentate

Chiftele de vita cu sos

Chiftele de vita cu sos din: carne de vita, paine, lapte, unt, ceapa, ansoa, capere. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 3 felii pâine de-o zi 1 pahar lapte 100 g unt 1 ceapă mică 1 ou 5 fileuri de anşoa sau hering sărat 3 linguri capere 1 legătură pătrunjel supă 5 linguri smântână […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.