Reteta zilei: Chiftele de cartofi
PrinteazaChiftele de cartofi din: cartofi, ou, ceapa, ciuperci, faina, ulei, sare, piper, smantana.
- 3 cartofi decojiti
- 1 ou
- 1/2 ceapa tocata marunt
- 2/3 cana de ciuperci
- 3 linguri de făină
- 4 linguri de ulei de măsline
- sare si piper
- smântână, pentru servire
Mod de preparare:
Radeți cartofii, adaugati într-un castron si scurgeți orice lichid.
Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie. Căliti ceapa cateva minute, apoi adaugati ciupercile și gătiti 5 minute.
Adăugați ciupercile și oul peste cartofi. Se amestecă împreună. Apoi adăugați făina și amestecați din nou.
Într-o tigaie mare, încălziți 2 linguri de ulei.
Formati chiftele si aplatizati. Prajiti aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Se servesc calde, acoperite cu smântână.
Chiftele de cartofi
Pofta buna!





