Reteta zilei: Chiftele de cartofi cu salata de sfecla rosie

Printeaza

Chiftele de cartofi cu salata de sfecla rosie din: cartofi, mar, ceapa, faina, oua, ulei arpagic, sare, piper, smantana, marar, sfecla rosie, ceapa rosie, otet, ulei de masline, zahar.

 

chiftele_de_cartofi_cu_salata_de_sfecla_rosie_03

Ingrediente: 

  • 500 g cartofi
  • 1 mar, decojit, fără sâmburi și ras
  • 1 ceapa, tocata
  • 50g faina
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • arpagic, tocat
  • sare și piper negru măcinat
  • 250ml smântână
  • crengute de marar proaspat si arpagic proaspat, pentru servire

Ingrediente pentru sfeclă roșie:

  • 250g sfeclă roșie, fiarta și curățata
  • 1 mar, taiat cubulete
  • 1 lingura ceapa rosie tocata
  • 1-2 linguri otet
  • 1 lingura de marar proaspat tocat
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 varf de cutit zahăr

 

Mod de preparare:

Pentru a prregati sfecla, tocati marunt, apoi amestecati cu mere si ceapa. Se adaugă 1 lingura de otet, mărar și 1 lingura de ulei.

Asezonati, adăugând oțet și ulei, precum și un vârf de cuțit de zahăr.

Maruntiti cartofii, clătiti cu apă rece, scurgeti și uscați.

chiftele_de_cartofi_cu_salata_de_sfecla_rosie
Se amestecă cartofii, merele si ceapa intr-un bol. Se adauga făina, ouăle și arpagicul. Asezonati și amestecati din nou.

Incalziti ulei intr-o tigaie si adaugati cu ajutorul unei linguri amestec in tigaie. Aplatizati usor.

Rumeniti pentru 3- 4 minute pe fiecare parte. Se scurg pe hârtie de bucătărie și se păstreaza calde.

chiftele_de_cartofi_cu_salata_de_sfecla_rosie_02

Se servesc cu arpagic, marar si salata de sfecla.

chiftele_de_cartofi_cu_salata_de_sfecla_rosie_03

Chiftele de cartofi cu salata de sfecla rosie

chiftele_de_cartofi_cu_salata_de_sfecla_rosie_03

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.