Reteta zilei: Chiftea de vita invelita in bacon

Printeaza

Chiftea de vita invelita in bacon din: vita, paine, lapte, parmezan, oua, patrunjel, condimente, sare, piper, bacon, rosii, zahar brun, praf de mustar, piper cayenne, sos worchestershire.

 

Chiftea de vita invelita in bacon

Ingrediente:

  • 2 kg carne tocata de vita
  • 6 felii de paine
  • 1 cană lapte
  • 1 cană parmezan ras
  • 4 ouă
  • 1/3 cană de pătrunjel tocat
  • 1 lingura condimente, dupa gust
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 12 felii subtiri bacon
  • 2 cutii rosii cubulete
  • 1/4 ceasca zahar brun
  • 1 linguriță praf de muștar
  • 1 vârf de cuțit piper cayenne
  • 3 lingurite sos worcestershire

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C.

Se pune carnea de vită, paine imbibata in lapte, parmezan, oua, patrunjel, condimente, sare, piper și într-un castron mare și amestecati foarte bine.

Chiftea de vita invelita in bacon

Între timp, faceti sosul: intr-un castron separat, combina rosiile cubulete, zahar brun, muștar, cayenne, precum și sos worcestershire și se amestecă împreună.

Chiftea de vita invelita in bacon

Formati din amestecul de carne o chiftea foarte mare pe care o asezati in tigaie.

Deasupra imbracati cu feliile de bacon, apoi adaugati sosul.

Chiftea de vita invelita in bacon

Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor pentru 40 minute.

Îndepărtați folia și se continuă coacerea alte 30-40 de minute.

Chiftea de vita invelita in bacon

Lasati sa se odihneasca si serviti.

Chiftea de vita invelita in bacon

Chiftea de vita invelita in bacon

Chiftea de vita invelita in bacon

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Chiftea greceasca

Chiftea greceasca din: carne tocata de porc, ou, carne tocata de vita, lapte, orez, apa, piper, sare, patrunjel, ceapa, usturoi, feta, unt. Ingrediente: 250 g carne tocata de porc 1 ou 250 g carne tocata de vita 100 ml lapte 75 g orez cu bobul lung 150 ml apa piper macinat sare pentru umplutura: 2 […]

Chifteaua balcanică – Pljeskavica

Se zice ca această chiftea uriaşă friptă pe grătar şi servită cu ceapă, într-o Pita (chiflă) la fel de usriaşă, este invenţia sârbilor, mai precis a celor din localitatea Leskovac. Pljeskavi­ca este mâncată în Serbia, Bosnia, Muntenegru, Macedonia, Croaţia şi, în ultima vreme, poate fi găsită chiar şi în Bulgaria şi România. Recent Pljeskavica a […]

 

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Carne, carne, carne … ceva mai soft nu ai?

  2. Asta-i chiftea? Nu pe bune, asta-i o chiftea, pai mananca toata familia, mai dai si la vecini, dai la toata lumea :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.