Reteta zilei: Chifle cu cartofi

Printeaza

Chifle cu cartofi din: drojdie uscata, lapte, cartofi fierti, faina, zahar, sare, ou, unt nesarat, cimbru.

Chifle cu cartofi

Chifle cu cartofi

 

Ingrediente:

  • 8 g drojdie uscata
  • 1 1/4 ceasca lapte
  • 1/2 ceasca cartofi fierti
  • 4 1/2 cesti faina
  • 1/4 ceasca + 1 lingura zahar
  • 1 1/2 lingurița sare
  • 1 ou
  • 4 linguri unt nesarat

Ingrediente pentru glazura:

  • 1 ou batut cu 1 lingura de apa
  • frunze cimbru
  • Sare

 

Mod de preparare:

Adaugați drojdia intr-un bol si adaugati laptele. Amestecati ușor pentru a se combina. Lasati sa stea 5-10 minute. Pasati cartofii. Combinati cu amestecul de drojdie.

Adaugati faina, zaharul, sarea și oul. Bateti bine cu mixerul. Apoi se adauga untul si se bate din nou bine pana se incorporeaza.

Chifle cu cartofi

Framantati timp de 5-10 minute. Aluatul trebuie sa fie elastic și ușor lipicios. Acoperiti bolul cu folie de plastic si cu un prosop de bucatarie si lasati sa creasca 1-1.5 ore. Presarati faina pe suprafața de lucru.

Adaugati aluatul si impartiti in 12 parti egale din care formati chifle. Puneti in tava si acoperiti din nou cu folie sa mai creasca, tot 1-1.5 ore.

Chifle cu cartofi

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Ungeti cu amestec de ou, presarati Frunze de cimbru sis are si dati la cuptor pentru 15-20 de minute. Lasati sa se raceasca si serviti.

Chifle cu cartofi

Chifle cu cartofi

Chifle cu cartofi

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Arata bine chiflele

  2. Da, si mie-mi plac chiflele astea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.