Reteta zilei: Chec de ciocolata
PrinteazaChec de ciocolata din: fulgi de ciocolata, cacao, zahar pudra, unt, lapte, oua, praf de copt, sare, faina, fistic.
Ingrediente:
- 20 g fulgi de ciocolata
- 20 g pudră de cacao
- 150 g zahăr pudră
- 125 g unt nesărat
- 100 ml lapte integral
- 2 oua, galbenusurile separate de albusuri
- 1 praf de copt
- ⅛ linguriță de sare
- 100 g faina
- fistic
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Se unge o tava de chec si se aseaza hartie de copt.
Într-o cratiță, se adaugă în unt și se topeste la foc mic.
Se adaugă zahăr, pudră de cacao și se amestecă până la dizolvare.
Se incorporeaza laptele și se aduce la fierbere.
Puneti fulgii de ciocolata într-un bol mediu si se toarna aproximativ jumatate de cana din amestecul de ciocolată fierbinte. Se amestecă până când se dizolvă.
Se lasă restul amestecului de ciocolată să se răcească ușor.
Intre timp, amestecati albusurile intr-un bol cu mixerul.
Când amestecul de ciocolată este rece, se adaugă gălbenușurile si amestecati pana sunt combinate.
Adaugati faina, praf de sare și amestecati bine. Incorporati albusurile batute si amestecati usor, pana se incorporeaza.
Se toarnă în tava si se coace timp de 30 minute.
Se lasă să se răcească complet. Turnati deasupra sosul de ciocolata si presarati fistic.
Lasati sa se intareasca, taiati si serviti.
Chec de ciocolata
Pofta buna!