Reteta zilei: Ceafa de porc la cuptor cu cartofi

Printeaza

Cea mai simpla si gustoasa friptura care satisface poftele tuturor gurmanzilor in cautare de retete este fara indoiala ceafa de porc la cuptor cu cartofi. Usor de preparat, cu un rezultat care nu da gres niciodata, ceafa de porc la cuptor este solutia ideala pentru o cina copioasa sau un pranz de neuitat.

Ceafa de porc la cuptor cu cartofi

Ceafa de porc la cuptor cu cartofi

 

Ingrediente:

  • 4 bucati ceafa de porc
  • 5-6 cartofi
  • 2-3 rosii
  • 5-6 catei de usturoi
  • ulei
  • vin alb
  • piper
  • sare
  • boia de ardei

 

Mod de preparare:

Cartofii se curata, se spala si se taie in rondele groase. Intr-o tava in care turnam putin ulei se asaza rondelele de cartofi.

Peste cartofi se pune ceafa de porc. Se condimenteaza totul cu sare, piper si boia de ardei iute sau dulce dupa cum preferati.

Ceafa de porc la cuptor cu cartofi

Peste ceafa de porc si cartofi se toarna un pahar de vin alb si putina apa aproximativ o jumatate de pahar. Se introduce tava la cuptor pana cand in cartofi putem sa infigem furculita.

Intre timp spalam rosiile, le indepartam codita si le maruntim in blender sau le dam pe razatoarea mare.

Ceafa de porc la cuptor cu cartofi

Cateii de usturoi se curata, se spala si se zdrobesc, dupa care se amesteca bine cu rosiile. Amestecul de rosii si usturoi se toarna in tava peste ceafa de porc si cartofi. Oprim cuptorul dupa ce ceafa de porc este rumenita si rosiile sunt coapte.

Ceafa de porc la cuptor cu cartofi

Ceafa de porc la cuptor cu cartofi se serveste calda alaturi de cativa castraveciori murati.

Ceafa de porc la cuptor cu cartofi

Ceafa de porc la cuptor cu cartofi

Ceafa de porc la cuptor cu cartofi

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ceafa de porc la cuptor cu cartofi
  • ceafa de porc la cuptor
  • ceafa la cuptor cu cartofi
  • cum se prepara cea mai gustoasa ceafa de porc
  • friptura de ceafa de porc la cuptor
Sumar
recipe image
Nume reteta
Ceafa de porc la cuptor cu cartofi
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

3 comentarii

  1. Dumitru Mariana

    Simplu si bun, ceafa cu cartofi n-are cum sa dea gres 😉

  2. Parca as arunca si niste fulgi de ardei iute peste ceafa de porc, asa ca sa fie 🙂

  3. N-ai cum sa dai gres cu o ceafa de porc si cartofi :0 Mancare de toate zilele a romanului

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.