Reteta zilei: Cartofi dulci la cuptor cu sos guacamole

Printeaza

Cartofi dulci la cuptor cu sos guacamole din: cartofi dulci, avocado, suc de lamaie, suc de lime, coriandru, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper.

 

Cartofi dulci la cuptor cu sos guacamole

Ingrediente: 

  • 2 cartofi dulci
  • 1 avocado
  • 1 lingura suc de lămâie
  • ½ lingură suc de lime
  • 2 linguri coriandru tocat
  • 1 catel usturoi, zdrobit
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare de mare și piper

 

 

Mod de preparare:

Adăugați cartofii într-un vas fierbinte cu apă și fierbeți timp de 3 minute.

Între timp, preîncălziti cuptorul la 200C.

Cartofi dulci la cuptor cu sos guacamole

Taiați avocado în jumătate, scoateți avocado si pasati cu o furculiță.

Adăugați sucul de lămâie și lime. Se adauga usturoiul și coriandrul.

Se condimentează și se lasă deoparte.

Cartofi dulci la cuptor cu sos guacamole

Scoateți cartofii din apă clocotită. Tăiați în fasii.

Se usucă cu un prosop, apoi se stropesc cu ulei de măsline.

Răspândiți pe o foaie de copt.

Coaceți timp de 15-20 de minute, intorcand de 2-3 ori.

Scoateti din cuptor, amestecați cu ulei de măsline și serviți cu guacamole.

Cartofi dulci la cuptor cu sos guacamole

Cartofi dulci la cuptor cu sos guacamole

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Cartofi la cuptor cu carne de vitel

Cartofi la cuptor cu carne de vitel

Cartofi la cuptor cu carne de vitel din: cartofi, carne de vitel, ceapa, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi 500 g carne de viţel o ceapă o conservă cuburi de roşii 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Cartofii tăiaţi felii subţiri se pun 10 minute la fiert în apă cu sare. […]

 

Cartofi inabusiti cu rosii si cimbru

Reteta zilei: Cartofi la cuptor cu patrunjel

Cartofi la cuptor cu patrunjel din: cartofi, unt, usturoi, patrunjel, sare. Ingrediente:  4 cartofi 2 linguri unt 2 catei usturoi 1 legatura patrunjel sare     Mod de preparare: Taiati cartofii in jumatati, adaugati intr-o cratita, impreuna cu unt si usturoi si acoperiti cu apă. Incorporati patrunjel si lasati sa fiarba la foc mediu timp […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.