Reteta zilei: Cartofi dulci cu sos guacamole
PrinteazaCartofi dulci cu sos guacamole din: cartofi dulci, ardei iute in sos adobo, sos adobo, miere, avocado, suc de lamaie, seminte de rodie, fistic, ceapa rosie, coriandru, piper.
Ingrediente:
- 4 cartofi dulci
- 1-1½ ardei iute în sos adobo, tocat marunt
- 1 lingurita sos adobo
- 1 lingurita de miere
- sare
Ingrediente pentru sos guacamole:
- 1 ½ avocado, cuburi
- 2 linguri de suc proaspat de lamaie
- ½ ceasca plus 2 linguri seminte de rodie
- ¼ ceasca fistic tocat
- 3 linguri de ceapă roșie tocată
- 2 linguri de coriandru proaspat tocat
- sare
- Piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Asezati o foaie de copt intr-o tava. Spălați cartofii dulci și uscați bine. Asezati pe foaia de copt. Transferati cartofii la cuptor si coaceti timp de 60-70 de minute.
Între timp, pregătiti sosul guacamole. Într-un bol mediu pasati avocado cu o furculita, se adauga sucul de lamaie, rodii, fistic si coriandru. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat, după gust.
Taiati partea de sus a fiecărui cartof, si scobiti interiorul. Pasati miezul de cartofi intr-un bol. Adaugati apoi ardei iute tocat, adobo și miere. Se condimentează cu sare, dupa gust. Umpleti din nou cartofii cu piureul picant.
Garnisiti fiecare cartof cu sos guacamole și serviti imediat.
Cartofi dulci cu sos guacamole
Pofta buna!
Interesanta reteta de cartofi cu guacamole