Reteta zilei: Cartofi dulci cu ciuperci la cuptor
PrinteazaO reteta de Cartofi dulci cu ciuperci la cuptor din: cartofi, supa de pui, ulei extravirgin de masline, otet balsamic, cimbu, sare, piper, ciuperci si patrunjel.
Ingrediente:
- 2 cartofi dulci
- 3 cani supa de pui
- 2 linguri ulei extravirgin de măsline
- 2 linguri otet balsamic
- 1 linguriță cimbru uscat
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 500 g ciuperci
- 2-3 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C. Intr-o tava de cuptor puneti hartie de copt, pulverizati ulei de masline. Curatati cartofii dulci si ii taiati cubulete. Amestecati împreună supa de pui, uleiul de masline, otetul balsamic si cimbrul uscat.
Amestecati cartofii dulci cu aproximativ jumătate din amestecul de otet balsamic, apoi răspânditi cartofii într-un singur strat pe foaia de copt. Se condimentează cu sare si piper. Dati la cuptor pentru 20-25 de minute.
In timp ce cartofi sunt la cuptor, se spală ciupercile. Se taie ciupercile in felii groase si se amesteca cu restul de amestec balsamic.
Adaugati dupa cele 25 de minute ciupercile alaturi de cartofii dulci si mai lasati la cuptor pentru inca aproximativ 20-25 de minute.
Serviti intr-un bol mare, asezanati dupa gust cu sare si piper proaspat macinat. Garnisiti cu patrunjel tocat si serviti fierbinte.
Cartofi dulci cu ciuperci la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cartofi dulci cu ciuperci la cuptor
Arata foarte bine, dar mie nu-mi plac cartofii dulci