Reteta zilei: Canelloni umpluti cu pui, spanc si ricotta

Printeaza

Canelloni umpluti cu pui, spanc si ricotta din: canelloni, mozzarella, smantana, sos bechamel, sos de rosii, piept de pui, spanac, rocotta, smantana, ierburi italiene, sare, piper, unt, faina, ceapa, lapte, ulei de masline, usturoi, rosii, zahar.

Canelloni_umpluti_cu_pui_spanc_si_ricotta_06

Canelloni umpluti cu pui, spanc si ricotta

Ingrediente:

  • 1 cutie cannelloni, aproximativ 12 tuburi
  • 1 cană brânză mozzarella, rasă
  • 1 ceasca smantana
  • sos bechamel
  • sos de rosii

Ingrediente umplutura:

  • 500gr piept de pui, fiert și tocat
  • 250gr de spanac
  • 250gr brânză ricotta
  • ½ ceasca smântână
  • 1 lingurita ierburi italiene
  • sare si piper, dupa gust

Ingrediente sos bechamel:

  • 4 linguri unt
  • 3 linguri de faina
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2 cani de lapte proaspăt
  • ½ ceasca smântână
  • sare si piper, dupa gust

Ingrediente sos de rosii:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobit și fin tocat
  • 400gr roșii zdrobite
  • ½ lingurita de zahar
  • sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:

Pentru umplutura, intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu o lingura de lemn. Verificați și ajustati condimentele, dupa gust.

Canelloni_umpluti_cu_pui_spanc_si_ricotta

Pentru sosul bechamel, se topește untul într-o cratiță. Adauga ceapa tocata marunt si se fierbe pana cand se inmoaie. Apoi se adaugă făina și se amestecă pe foc moderat, aproximativ 1 minut. Adaugă laptele și se fierbe amestecând până când amestecul începe să fiarbă și sosul se ingroasa. Adaugă smântâna, se condimentează cu sare și piper.

Canelloni_umpluti_cu_pui_spanc_si_ricotta_02

Pentru sosul de rosii, se încălzește uleiul în tigaie, apoi se adaugă ceapa tăiată mărunt și usturoiul și se fierbe până când ceapa este moale. Adaugă rosiile, zahăr, sare si piper. Se aduce la fierbere, reducând focul și se fierbe timp de aproximativ 10 minute. Condimentati, dupa gust.

Canelloni_umpluti_cu_pui_spanc_si_ricotta_03

Pentru a pregati cannelloni, intr-un vas termorezistent, aadaugati 3-4 linguri de sos de rosii. Umpleti canelloni, asezati in vasul termorezistent. Turnati restul de sos, sosul béchamel si apoi se presara branza mozzarella rasă. Raspanditi smantana deasupra.

Canelloni_umpluti_cu_pui_spanc_si_ricotta_04

Coaceți, descoperit, la circa 180-200 ° C timp de 30 minute. Se servesc fierbinti.

Canelloni_umpluti_cu_pui_spanc_si_ricotta_05

Canelloni umpluti cu pui, spanc si ricotta

Canelloni_umpluti_cu_pui_spanc_si_ricotta_05

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata cannelloni astia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.