Reteta zilei: Calamar cu pasta de usturoi la tigaie

Printeaza

Calamar cu pasta de usturoi la tigaie din: bacon, calamar, ceapa, morcov, zahar, ceapa verde, ulei, orez, seminte de susan, salata verde, usturoi, ghimbir, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, ulei de susan, vin de orez, curry, sirop de porumb.

 

Calamar cu pasta de usturoi la tigaie

Ingrediente:

  • 300gr bacon, maruntit
  • 2 calmari, curățati și tăiati în bucăți
  • 1 ceapa, felii
  • 1 morcov, felii subțiri
  • 1 lingură de zahăr
  • 2 cepe verzi, felii
  • 1-2 linguri ulei
  • orez, seminte de susan si salata verde, pentru servire

Ingrediente pentru pasta de usturoi:

  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 2 linguri ghimbir proaspăt tocat
  • 2 1/2 linguri pastă de chili
  • 1 1/2 linguri fulgi chili
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 1 lingura seminte de susan prajite
  • 1 lingura vin de orez
  • 1 linguriță praf de curry
  • 2 linguri sirop de porumb

 

Mod de preparare:

Într-un mic bol, combinati si amestecati bine toate ingredientele pentru pasta de usturoi.

Gatiti feliile de bacon într-o tigaie la foc mare. Scoateți din tigaie si pastrati deoparte.

Calamar cu pasta de usturoi la tigaie

Daca este prea multa grasime in tigaie, eliminati, apoi adaugati calmar și gatiti aproximativ 1-2 minute.

Scoateți din tigaie si pastrati deoparte.

Calamar cu pasta de usturoi la tigaie

Gatiti ceapa și morcovul pana cand se inmoaie, scoateți din tigaie si pastrati deoparte.

Calamar cu pasta de usturoi la tigaie

Se încălzește o tigaie, se presara 1 lingura de zahar si se caramelizeaza, adaugati putin ulei, apoi incorporati baconul, calmar, pasta de usturoi si ceapa verde.

Calamar cu pasta de usturoi la tigaie

Gatiti totul la foc mediu-mare, aproximativ 1-2 minute.

Se presara seminte de susan si se serveste imediat cu orez sau salata verde.

Calamar cu pasta de usturoi la tigaie

Calmar cu pasta de usturoi la tigaie

Calamar cu pasta de usturoi la tigaie

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Calamari cu cartofi

Calamari cu cartofi

Calamari cu cartofi din: calamari, ceapa, ulei, boia, vin, patrunjel, cartofi, sare. Ingrediente: 500 g calamari o ceapă rosie ulei de măsline un praf boia iute 300 ml vin alb 3-4 fire pătrunjel un kg cartofi sare   Mod de preparare: Se pune uleiul la încins, se adaugă ceapa roşie tocată mărunt, se lasă la […]

Calamar_cu_legume_chinezesti

Calamar cu legume chinezesti

Calamar cu legume chinezesti din: legume, castane, muguri, ulei de susan, sare, piper, calamari, verdeata. Ingrediente: 500 g legume chinezeşti (congelate) 100 g castane de apă din conservă 100 g muguri de bambus din conservă 100 g inimi de palmier din conservă 6-7 linguri ulei de susan praf de ghimbir, de usturoi şi de ceapă […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Sincera sa fiu nu am mancat niciodata calamar, asa ca nu stiu ce gust are

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.