Calamar cu pasta de usturoi la tigaie din: bacon, calamar, ceapa, morcov, zahar, ceapa verde, ulei, orez, seminte de susan, salata verde, usturoi, ghimbir, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, ulei de susan, vin de orez, curry, sirop de porumb.
orez, seminte de susan si salata verde, pentru servire
Ingrediente pentru pasta de usturoi:
2 catei de usturoi, tocat
2 linguri ghimbir proaspăt tocat
2 1/2 linguri pastă de chili
1 1/2 linguri fulgi chili
1 lingura sos de soia
2 lingurite ulei de susan
1 lingura seminte de susan prajite
1 lingura vin de orez
1 linguriță praf de curry
2 linguri sirop de porumb
Mod de preparare:
Într-un mic bol, combinati si amestecati bine toate ingredientele pentru pasta de usturoi. Gatiti feliile de bacon într-o tigaie la foc mare. Scoateți din tigaie si pastrati deoparte.
Daca este prea multa grasime in tigaie, eliminati, apoi adaugati calmar și gatiti aproximativ 1-2 minute. Scoateți din tigaie si pastrati deoparte.
Gatiti ceapa și morcovul pana cand se inmoaie, scoateți din tigaie si pastrati deoparte.
Se încălzește o tigaie, se presara 1 lingura de zahar si se caramelizeaza, adaugati putin ulei, apoi incorporati baconul, calmar, pasta de usturoi si ceapa verde.
Gatiti totul la foc mediu-mare, aproximativ 1-2 minute. Se presara seminte de susan si se serveste imediat cu orez sau salata verde.
Calamari cu cartofi din: calamari, ceapa, ulei, boia, vin, patrunjel, cartofi, sare. Ingrediente: 500 g calamari o ceapă rosie ulei de măsline un praf boia iute 300 ml vin alb 3-4 fire pătrunjel un kg cartofi sare Mod de preparare: Se pune uleiul la încins, se adaugă ceapa roşie tocată mărunt, se lasă la […]
Calamar cu legume chinezesti din: legume, castane, muguri, ulei de susan, sare, piper, calamari, verdeata. Ingrediente: 500 g legume chinezeşti (congelate) 100 g castane de apă din conservă 100 g muguri de bambus din conservă 100 g inimi de palmier din conservă 6-7 linguri ulei de susan praf de ghimbir, de usturoi şi de ceapă […]
Inele de calamar cu sos chaud-froid din: inele de calamar, faina, bere sau lapte, ou, sare, ulei, unt, faina, supa de oase, frisca, gelatina. Ingrediente: 500 g inele de calamar congelate 100 g făină 200 ml bere sau lapte 1 ou sare 150 ml ulei Pentru sos 40 g unt 50 g făină 400 ml […]
Pofta buna!
Reteta zilei: Calamar cu pasta de usturoi la tigaie 2015-04-27T02:30:41+03:00 2017-12-05T23:38:28+03:00bucataras
Sincera sa fiu nu am mancat niciodata calamar, asa ca nu stiu ce gust are
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Sincera sa fiu nu am mancat niciodata calamar, asa ca nu stiu ce gust are