Reteta zilei: Burgeri de creveti cu sos de maioneza

Printeaza

Burgeri de creveti cu sos de maioneza din: usturoi, ulei de masline, galbenus, ulei de seminte de struguri, sare, suc de portocale, coaja de portocala, piper, fenicul, ceapa, ardei gras, frunze de fenicul, arpagic, creveti, usturoi copt, chifle.

 

Burgeri de creveti cu sos de maioneza

Ingrediente maioneza cu usturoi:

  • 1 capatana usturoi
  • 1/3 cană plus 1 lingura ulei de masline
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 1/3 cana ulei de seminte de struguri
  • sare
  • 2 linguri de suc ​​proaspat de portocale
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • piper negru proaspat macinat

Ingrediente burgeri de creveți:

  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1/4 ceasca fenicul, tocat
  • 1/4 cană ceapă tocata
  • 1/4 ceasca ardei gras tocat
  • 2 linguri de frunze de fenicul tocate
  • 1 lingura arpagic tocat marunt
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 500gr creveți, decorticati, tocati
  • Sare si piper negru proaspat macinat
  • 1-2 linguri usturoi copt
  • chifle, pentru servire

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea maionezei cu usturoi, incalziti cuptorul la 200C.

Taiati partea de sus a capatanii de usturoi, stropiti cu ulei de masline, înveliți în folie și dati la cuptor pentru 30-35 de minute.

Se răcește, apoi se curata coaja, pasati intr-un bol.

Burgeri de creveti cu sos de maioneza

Într-un bol mediu, amestecati galbenusurile.

Amestecati treptat ulei de masline, apoi uleiul din seminte de struguri pana obtineti o maioneza groasa.

Adaugati sare si suc de portocale, coaja de portocala si pasta de usturoi.

Se condimentează după gust cu sare si piper.

Burgeri de creveti cu sos de maioneza

Pentru prepararea burgerilor, intr-o tigaie mare incalziti 2 linguri de ulei de masline la foc mediu.

Adăugați fenicul și ceapa și gatiti aproximativ 8 minute. Adaugati ardeiul și gatiti aproximativ 3 minute.

Opriti focul, adaugati frunze de fenicul, arpagicul și coaja de portocală.

Burgeri de creveti cu sos de maioneza

Într-un castron, combinati creveți cu amestecul de legume și sare și piper, dupa gust.

Adaugati usturoi copt pasat, formati patru burgeri si bagati la frigider aproximativ jumatate de ora.

Incalziti 3 linguri ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu și se prăjesc aproximativ 4 minute pe fiecare parte.

Burgeri de creveti cu sos de maioneza

Ungeti crevetii cu sos de maioneza si serviti burgerii cu chifle si topping-uri dupa preferinta.

Burgeri de creveti cu sos de maioneza

Burgeri de creveti cu sos de maioneza

Burgeri de creveti cu sos de maioneza

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. superba reteta trebuie incercata

  2. Arata bine, dar parca nu as face un burger de creveti 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.