Reteta zilei: Budinca de porumb
PrinteazaBudinca de porumb din: porumb, smantana, oua, galbenusuri, sare, sos iute, parmezan.
Ingrediente:
- 3 stiuleti porumb
- 2 cani smantana
- 3 ouă
- 2 gălbenușuri
- ¼ linguriță sare
- 1 strop sos iute
- 1 ceașcă parmezan ras
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 160C.
Se scot boabele de porumb de pe stiuleti. Încălziți smantana, adăugați porumbul, apoi opriți focul si lăsați porumbul să absoarbă lichidul timp de 10 minute. Se adauga la blender si se proceseaza pana la omogenizare. Strecurati printr-o sita cu ochiuri fine.
Adaugati oualele si galbenusurile si amestecati. Se adauga sosul iute.
Se toarnă amestecul în 6 forme termorezistenet.
Coaceți timp de 30 de minute. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Presarati parmezanul si mai dati la cuptor 2 minute.
Serviti budinca calda.
Budinca de porumb
Pofta buna!
O sa incerc si eu budinca asta