Reteta zilei: Budinca de porumb

Printeaza

Budinca de porumb din: porumb, smantana, oua, galbenusuri, sare, sos iute, parmezan.

Budinca de porumb

Budinca de porumb

Ingrediente: 

  • 3 stiuleti porumb
  • 2 cani smantana
  • 3 ouă
  • 2 gălbenușuri
  • ¼ linguriță sare
  • 1 strop sos iute
  • 1 ceașcă parmezan ras

 

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 160C.

Se scot boabele de porumb de pe stiuleti. Încălziți smantana, adăugați porumbul, apoi opriți focul si lăsați porumbul să absoarbă lichidul timp de 10 minute. Se adauga la blender si se proceseaza pana la omogenizare. Strecurati printr-o sita cu ochiuri fine.

Budinca de porumb

Adaugati oualele si galbenusurile si amestecati. Se adauga sosul iute.

Se toarnă amestecul în 6 forme termorezistenet.

Coaceți timp de 30 de minute. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Budinca de porumb

Presarati parmezanul si mai dati la cuptor 2 minute.

Serviti budinca calda.

Budinca de porumb

Budinca de porumb

Budinca de porumb

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu budinca asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.