Reteta zilei: Budinca de paste cu branza si legume coapte

Printeaza

Budinca de paste cu branza si legume coapte din: broccoli, vanata, morcovi, dovlecel, ceapa, ulei de masline, sare, piper, oregano, paste, ricotta, ou, mozzarella, sos de rosii.

Poate te intereseaza si Budinca de dovleac cu legume si parmezan

Budinca_de_paste_cu_branza_si_legume_coapte_12

 

Ingrediente legume:

  • 1 capatana broccoli
  • 1 vânătă
  • 4 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper
  • ½ linguriță oregano uscat

Ingrediente paste:

  • 350gr paste nefierte
  • 1 cană brânză ricotta
  • 1 ou
  • 2 cesti mozzarella, maruntita
  • sare și piper
  • 1 borcan sos de rosii

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Se taie vinata cuburi mici, se taie morcovii fasii, se feliaza ceapa, se taie dovlecelul rondele și se rupe broccoli în buchețelele mici.

Budinca_de_paste_cu_branza_si_legume_coapte

Imprastiati legumele pe o foaie de copt intr-o tava mare.

Stropiti cu ulei de masline si presarati oregano, sare si piper.

Agitati putin tava, apoi dati la cuptor timp de 30 minute.

Amestecați o dată, la jumătatea timpului.

Budinca_de_paste_cu_branza_si_legume_coapte_03

Între timp, gatiti pastele conform instrucțiunilor.

Se scurg pastele și se pun inapoi in oala.

Adăugați sosul si amestecati pentru a se acoperi.

Budinca_de_paste_cu_branza_si_legume_coapte_05

Într-un bol mediu, se amestecă împreună ricotta, oul, o ceasca de mozzarella mărunțită, sare și piper.

Se amestecă până la omogenizare.

Budinca_de_paste_cu_branza_si_legume_coapte_06

Intr-un vas termorezistent, stropiti cu ulei de masline, adaugati jumatate din amestecul de paste cu sos, apoi jumatate din amestecul de branzeturi, iar la sfarsit jumatate din amestecul de legume.

Budinca_de_paste_cu_branza_si_legume_coapte_08

Se repetă aceste trei straturi, apoi se încheie cu un strat final de paste și sos și restul de mozzarella mărunțită.

Budinca_de_paste_cu_branza_si_legume_coapte_09

Reducerea temperatura cuptorului la 150C. Dati la cuptor 30 de minute.

Lasati sa se odihneasca, apoi serviti.

Budinca_de_paste_cu_branza_si_legume_coapte_11

Budinca de paste cu branza si legume coapte

Budinca_de_paste_cu_branza_si_legume_coapte_13

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. from appearance alone in sure if it felt good

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.