Reteta zilei: Budinca de orz cu sos de branza

Printeaza

Budinca de orz cu sos de branza din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carnati, orz, broccoli, faina, supa de pui, branza, parmezan, fulgi de ardei rosu, coaja de lamaie, pesmet.

Poate te intereseaza si Budinca de cartofi cu smantana

Budinca_de_orz_cu_sos_de_branza_11

Budinca de orz cu sos de branza

Ingrediente:

  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 300gr carnati, doar carnea, maruntita
  • 1¾ cani orz
  • 1½ broccoli, rupt buchetele
  • 3 linguri faina
  • 2 cani supa de pui
  • 1½ cupe brânză rasa
  • ½ ceasca parmezan ras
  • 1 lingurita fulgi de ardei roșu
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • ¼ ceașcă pesmet

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200C. Pune o oală mare de apă la fiert. Încălziți 1 lingura ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul si gatiti timp de 3 minute.

Budinca_de_orz_cu_sos_de_branza

Adăugați carnea de cârnați si gatiti pentru 5-6 minute, până când se rumeneste usor. Scoateți tigaia de pe foc si se pune deoparte. Adăugați orzul in apa clocotta, gatiti timp de 6 minute și apoi se adaugă broccoli. Gatiti timp de 2 minute.

Budinca_de_orz_cu_sos_de_branza_02

Incorporati orzul și broccoli in tigaie. Amestecati si pastrati deoparte. Se încălzesc 3 linguri ulei rămas într-o cratiță medie la foc mediu. Când uleiul este fierbinte adaugati făină.

Budinca_de_orz_cu_sos_de_branza_03

Gatiti, amestecand constant, timp de 3 minute. Adăugați supa de pui, creșteti focul la mediu-mare și se aduce la fierbere, amestecand periodic (circa 2-3 minute). Dati focul la mic, se fierbe timp de 4-5 minute, amestecand continuu pana cand lichidul este suficient de gros.

Budinca_de_orz_cu_sos_de_branza_04

Opriți focul si incorporati branza rasa. Amestecati pana se topeste si apoi adaugati 1/4 cana parmezan, fulgii de ardei rosu si coaja de lamaie. Gustați și se adaugă un pic de sare, dacă este necesar.

Budinca_de_orz_cu_sos_de_branza_05

Se toarnă sosul de branza peste amestecul de orz și se amestecă pentru a se combina. Se transferă intr-un vas termorezistent si se presara restul de parmezan impreuna cu pesmetul.

Budinca_de_orz_cu_sos_de_branza_08

Coaceți timp de 25 minute. Serviti preparatul cald.

Budinca_de_orz_cu_sos_de_branza_09

Budinca de orz cu sos de branza

Budinca_de_orz_cu_sos_de_branza_12

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. imi place cum a iesit budinca asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.