Reteta zilei: Budinca de fructe uscate
PrinteazaBudinca de fructe uscate din: portocale, curmale, smochine, lichior de portocale, unt, zahar brun, oua, faina integrala, faina, sirop de zahar.
Ingrediente:
- sucul si coaja de la 2 portocale
- 115gr curmale, tocate
- 115gr smochine, tocate
- 2 linguri lichior de portocale
- 175gr unt
- 175gr zahar brun
- 3 oua
- 75gr faina integrala
- 115gr faina
- sirop de zahar
Mod de preparare:
Pastrati deoparte cateva coji de portocala, iar restul, impreuna cu suscul le adaugati intr-o craticioara. Incorporati curmalele si smochinele, impreuna cu lichiorul.
Gatiti 8-10 minute, amestecand frecvent.
Lasati sa se raceasca complet, apoi procesati la blender, pana obtineti un piure pufos.
Bateti untul cu zaharul, incorporati piureul de fructe, incorporati oualele batute, apoi adaugati fainile, amestecate in prealabil.
Ungeti vasele mici de budinca si adaugati sirop. Umpleti cu aluat si asezati intr-o tava.
Umpleti tava cu apa, astfel incat vasele sa intre jumatate in apa. Acoperiti cu folie si dati la cuptor 2 ore.
Daca este nevoi, adaugati apa in tava. Scoateti din vase, rasturnati pe farfurii de servire, garnisiti cu coaja de portocala si serviti preparatul cald.
Budinca de fructe uscate
Pofta buna!