Reteta zilei: Budinca de fructe uscate

Printeaza

Budinca de fructe uscate din: portocale, curmale, smochine, lichior de portocale, unt, zahar brun, oua, faina integrala, faina, sirop de zahar.

Budinca de fructe uscate

Budinca de fructe uscate

Ingrediente: 

  • sucul si coaja de la 2 portocale
  • 115gr curmale, tocate
  • 115gr smochine, tocate
  • 2 linguri lichior de portocale
  • 175gr unt
  • 175gr zahar brun
  • 3 oua
  • 75gr faina integrala
  • 115gr faina
  • sirop de zahar

Mod de preparare:

Pastrati deoparte cateva coji de portocala, iar restul, impreuna cu suscul le adaugati intr-o craticioara. Incorporati curmalele si smochinele, impreuna cu lichiorul.
Gatiti 8-10 minute, amestecand frecvent.

Budinca de fructe uscate
Lasati sa se raceasca complet, apoi procesati la blender, pana obtineti un piure pufos.
Bateti untul cu zaharul, incorporati piureul de fructe, incorporati oualele batute, apoi adaugati fainile, amestecate in prealabil.

Budinca de fructe uscate
Ungeti vasele mici de budinca si adaugati sirop. Umpleti cu aluat si asezati intr-o tava.

Budinca de fructe uscate
Umpleti tava cu apa, astfel incat vasele sa intre jumatate in apa. Acoperiti cu folie si dati la cuptor 2 ore.
Daca este nevoi, adaugati apa in tava. Scoateti din vase, rasturnati pe farfurii de servire, garnisiti cu coaja de portocala si serviti preparatul cald.

Budinca de fructe uscate

Budinca de fructe uscate

Budinca de fructe uscate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.