Reteta zilei: Briose cu pere si alune

Printeaza

Briose cu pere si alune din: pere, unt, zahar, lapte batut, oua, esenta de vanilie, fulgi de ovaz, faina, faina de grau, bicabonat, praf de copt, nucsoara, sare, alune, ciocolata neagra.

Briose_cu_pere_si_alune_07

Briose cu pere si alune

 

Ingrediente:

  • 2 pere
  • 6 linguri unt, topit
  • 2/3 ceasca de zahar
  • 1 cana lapte batut
  • 2 oua, usor batute
  • 1 1/2 lingurite esenta de vanilie
  • 3/4 ceasca fulgi de ovaz
  • 1 cana faina
  • 1/2 ceasca faina de grau
  • 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 cana alune prajite, tocate
  • 1/2 ceasca bucati de ciocolata neagra

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C. Curatati perele, dati razatoare, adaugati intr-un bol impreuna cu unt topit , zahar , lapte batut , oua si vanilie, apoi amestecati pana se combina. Intr-un castron separat , se amesteca impreuna ovaz, faina, bicarbonat de sodium, praful de copt, condimente, 1/2 ceasca alune tocate si bucati de ciocolata.

Briose_cu_pere_si_alune_04

Amestecati pana se combina. Amestecati impreuna aluatul umed cu cel uscat. Umpleti o tava de briose si prresarati restul de alune. Coaceti la 180C timp de 20-25 de minute. Lasati sa se raceasca, apoi serviti.

Briose_cu_pere_si_alune_05

Briose cu pere si alune

Briose_cu_pere_si_alune_07

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce-mi plac briosele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.