Reteta zilei: Briose cu dovleac

Printeaza

O reteta de briose cu dovleac din: faina, praf de copt, dovleac, ulei vegetal, oua, zahar, bicarbonat de sodiu, sare si scortisoara.

Briose cu dovleac

 

Ingrediente:

  • 1, 1/2 cesti faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 cana de dovleac
  • 1/3 ceasca de ulei vegetal
  • 2 oua mari
  • 1, 1/4 cesti, plus 1 lingura de zahar
  • 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 lingurita scortisoara

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul. Amestecati dovleacul, uleiul, oualele, zaharul, bicarbonatul de sodiu si sare într-un castron mare pana se omogenizeaza, apoi incorporati în amestecul de faina pana se combina.

Briose_cu_dovleac

Se amestecă scorţişoara şi restul de 1 lingura de zahar într-un alt castron. Împărţiţi aluatul în cupele de briose, apoi se presara deasupra amestecul de scortisoara si zahar. Coaceţi aproximativ 25-30 de minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se servesc.

Briose_cu_dovleac_02

Briose cu dovleac

Briose cu dovleac

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi ploua in gura dupa briosele astea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.