Reteta zilei: Briose cu dovleac
PrinteazaO reteta de briose cu dovleac din: faina, praf de copt, dovleac, ulei vegetal, oua, zahar, bicarbonat de sodiu, sare si scortisoara.
Ingrediente:
- 1, 1/2 cesti faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 cana de dovleac
- 1/3 ceasca de ulei vegetal
- 2 oua mari
- 1, 1/4 cesti, plus 1 lingura de zahar
- 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriţă de sare
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul. Amestecati dovleacul, uleiul, oualele, zaharul, bicarbonatul de sodiu si sare într-un castron mare pana se omogenizeaza, apoi incorporati în amestecul de faina pana se combina.
Se amestecă scorţişoara şi restul de 1 lingura de zahar într-un alt castron. Împărţiţi aluatul în cupele de briose, apoi se presara deasupra amestecul de scortisoara si zahar. Coaceţi aproximativ 25-30 de minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se servesc.
Briose cu dovleac
Pofta buna!
Imi ploua in gura dupa briosele astea 🙂