Reteta zilei: Briose cu tarate si piure de banane

Printeaza

Briose cu tarate si piure de banane din: tarate, apa clocotita, faina, ovaz, scortisoara, sare grunjoasa, bicarbonat de sodiu, unt nesarat, zahar brun, oua, piure de banane, miere, iaurt cu vanilie, lapte.

Poate te intereseaza si:

Briose_cu_tarate_si_piure_de_banane_08

Ingrediente:

  • 1 1/2 cani tărâțe
  • 1/3 cană de apă clocotită
  • 2 cani făină
  • 2/3 ceasca ovaz
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/4 linguriță sare grunjoasă
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1/2 ceașcă unt nesărat
  • 1 cană de zahăr brun
  • 2 oua
  • 2 banane, piure
  • 2 linguri de miere
  • 1/2 cană iaurt cu vanilie
  • 1/4 cana lapte

Ingrediente topping:

  • 1 lingura zahar brun
  • 1/4 linguriță scorțișoară
  • 1/4 cană de ovăz

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 150C. Intr-o tava de briose asezati forme de hartie.

Se amestecă tărâțe cu apa fierbinte si se pastreaza deoparte.

Într-un bol mediu, se amestecă împreună făina, ovăz, scorțișoară, sare și bicarbonat de sodiu.

Briose_cu_tarate_si_piure_de_banane

Intr-un castron de mixer bateti untul pana se omogenizeaza, adaugati zahar brun si bateti, incorporati oualele unul cate unul si bateti.

Incorporati taratele si omogenizati, apoi incorporati piureul de banane.

Briose_cu_tarate_si_piure_de_banane_02

Se adaugă jumătate din amestecul de făină și bateti până se combina, iar apoi se adaugă jumătate din iaurt, batand din nou pana se combina.

Repetați cu restul de amestec de făină și iaurt.

Briose_cu_tarate_si_piure_de_banane_03

Apoi se adaugă miere și omogenizati. Incorporati lapte.

Briose_cu_tarate_si_piure_de_banane_05

Pentru pregatirea topping-ului, se amestecă ingredientele împreună într-un castron mic.

Impartiti aluatul in forme si presarati tpping.

Coaceți 10-12 minute. Lasati sa se raceasca si serviti.

Briose_cu_tarate_si_piure_de_banane_06

Briose cu tarate si piure de banane

 

Briose_cu_tarate_si_piure_de_banane_08

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Arata bine briosele

  2. Arata excelent! Le voi incerca. Fara oua (tarate de psyllium) si cu lapte de soia…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.