Reteta zilei: Briose cu ciocolata neagra si zahar pudra

Printeaza

Briose cu ciocolata neagra si zahar pudra din: unt nesarat, zahar, oua, faina, sare, ciocolata neagra, zahar pudra, frisca, inghetata de vanilie.

Poate te intereseaza si:

 

Briose_cu_ciocolata_neagra_si_zahar_pudra_07

Ingrediente:

  • 4 linguri plus 1/2 lingurita unt nesărat, la temperatura camerei
  • 1/3 cană de zahăr
  • 3 oua
  • 1/3 ceasca făină
  • 1/4 linguriță sare
  • 240gr ciocolata neagra, topita
  • zahăr pudră
  • frisca sau inghetata de vanilie, pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C. Ungeti cu putin unt 4 forme de briose, apoi presarati cu putin zahar.

Briose_cu_ciocolata_neagra_si_zahar_pudra
În castronul de mixer, bateti untul și zahărul pana la omogenizare.

Briose_cu_ciocolata_neagra_si_zahar_pudra_02

Adăugați ouăle, unul cate unul si bateti bine dupa fiecare ou.

Incorporati făină și sare, amestecati usor.

Incorporati ciocolata topita si amestecati pana se omogenizeaza.

Briose_cu_ciocolata_neagra_si_zahar_pudra_03

Puneti aluatul in forme si coaceti 8-10 minute.

Scoateți din cuptor si lasati sa se raceasca complet.

Briose_cu_ciocolata_neagra_si_zahar_pudra_05

Presarati zahar pudra si serviti cu frisca sau inghetata de vanilie.

Briose_cu_ciocolata_neagra_si_zahar_pudra_06

Briose cu ciocolata neagra si zahar pudra

Briose_cu_ciocolata_neagra_si_zahar_pudra_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Briose cu bacon si ou

Briose cu bacon si ou

Briose cu bacon si ou din: ardei copt, bacon, oua, sare, piper, mozzarella, patrunjel, arpagic. Ingrediente:  1/2 cană ardei copt 4 felii de bacon 4 oua 1/2 linguriță sare 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat 1/3 cană de brânză mozzarella patrunjel sau arpagic pentru garnitura   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170C. Ungeti o […]

 

Briose cu branza Roquefort si nuci

Briose cu branza Roquefort si nuci

Briose cu branza Roquefort si nuci din: faina, unt, oua, branza roquefort, nuci si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 2 oua 150 g branza Roquefort 50 g nuci sare   Mod de preparare: Untul se freaca pana se obtine o crema dupa care se adauga ouale si se incorporeaza faina incetul cu incetul. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.