Reteta zilei: Briose cu afine
PrinteazaBriose cu afine din: faina, praf de copt, sare, oua, esenta de vanilie, zahar pudra, unt, lapte, afine, zahar.
Ingrediente:
- 2 cani (240 g) făină
- 2 lingurite praf de copt
- ¾ linguriță de sare
- 2 oua
- 2 lingurite esenta de vanilie
- ¾ cană (140 g) zahăr pudră
- 1 baton (115 g) de unt nesărat
- ½ ceasca (120 ml) de lapte
- 2 cesti (200 g) afine proaspete
- 2 linguri zahăr, pentru topping
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 190 ° C. Unge ușor tava de brioșe si pastrati deoparte.
Cerneti faina, praful de copt si sarea impreuna.
Într-un castron mare, bateti untul cu zahăr timp de 2 minute.
Adauga oualele, unul cate unul si incorporati. Adaugati vanilie și se amestecă bine.
Incorporati ⅓ din amestecul de făină și bateti la viteză redusă, urmați de ⅓ din lapte.
Alternati incorporarea amestecului de faina si laptele pana le terminati.
Adaugati afine și amestecati cu o spatula.
Transferati aluatul in tava unsa. Se presara cu zahăr și se dau la cuptor timp de 25 de minute.
Lasăti să se răcească în tava timp de 10 minute înainte de a scoatese scoate.
Briose cu afine
Pofta buna!
Foarte bune briosele