Reteta zilei: Briose cu afine

Printeaza

Briose cu afine din: faina, praf de copt, sare, oua, esenta de vanilie, zahar pudra, unt, lapte, afine, zahar.

Briose_cu_afine_06

Briose cu afine

Ingrediente: 

  • 2 cani (240 g) făină
  • 2 lingurite praf de copt
  • ¾ linguriță de sare
  • 2 oua
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • ¾ cană (140 g) zahăr pudră
  • 1 baton (115 g) de unt nesărat
  • ½ ceasca (120 ml) de lapte
  • 2 cesti (200 g) afine proaspete
  • 2 linguri zahăr, pentru topping

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 190 ° C. Unge ușor tava de brioșe si pastrati deoparte.
Cerneti faina, praful de copt si sarea impreuna.

Briose_cu_afine

Într-un castron mare, bateti untul cu zahăr timp de 2 minute.

Briose_cu_afine_02
Adauga oualele, unul cate unul si incorporati. Adaugati vanilie și se amestecă bine.

Incorporati ⅓ din amestecul de făină și bateti la viteză redusă, urmați de ⅓ din lapte.

Alternati incorporarea amestecului de faina si laptele pana le terminati.

Briose_cu_afine_03
Adaugati afine și amestecati cu o spatula.

Briose_cu_afine_04
Transferati aluatul in tava unsa. Se presara cu zahăr și se dau la cuptor timp de 25 de minute.

Briose_cu_afine_05
Lasăti să se răcească în tava timp de 10 minute înainte de a scoatese scoate.

Briose_cu_afine_06

Briose cu afine

Briose_cu_afine_06

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bune briosele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.