Reteta zilei: Bors de vita
PrinteazaO reteta de bors de vita din: carne de vita, bors, ceapa, morcov, telina, patrunjel sau pastarnac, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente:
- apa
- carne de vita- cam 500 g
- jumatate de litru de bors
- o ceapa
- un morcov
- o telina mica
- o radacina de patrunjel sau de pastarnac
- verdeata: patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea de vita (cu os sau fara) se fierbe separat timp de o ora; se indeparteaza spuma lasata de carne si se reduce focul.
Se scoate carnea care se va clati si se va taia in bucati mici.
Supa de carne se strecoara printr-un tifon, apoi se varsa inapoi in oala si se completeaza cu un litru de apa.
Se pun legumele taiate in cuburi si se lasa la fiert 10- 15 minute.
Separat se fierbe o jumatate de litru de bors. Cand s-au fiert legumele, se pune carnea in ciorba, apoi se pune si borsul fiert dupa primul clocot.
Se potriveste gustul de sare si/ sau piper si se mai lasa la fiert impreuna 10 minute.
Borsul de vita poate fi servit cu smantana dupa ce s-a prearat putina verdeata tocata.
Bors de vita
Pofta buna!
Foarte bun borsul de vita 🙂