Reteta zilei: Bors de vita

Printeaza

O reteta de bors de vita din: carne de vita, bors, ceapa, morcov, telina, patrunjel sau pastarnac, sare, piper si patrunjel.

Bors de vita

Ingrediente:

  • apa
  • carne de vita- cam 500 g
  • jumatate de litru de bors
  • o ceapa
  • un morcov
  • o telina mica
  • o radacina de patrunjel sau de pastarnac
  • verdeata: patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea de vita (cu os sau fara) se fierbe separat timp de o ora; se indeparteaza spuma lasata de carne si se reduce focul.

Se scoate carnea care se va clati si se va taia in bucati mici.

Bors de vita

Supa de carne se strecoara printr-un tifon, apoi se varsa inapoi in oala si se completeaza cu un litru de apa.

Se pun legumele taiate in cuburi si se lasa la fiert 10- 15 minute.

Bors de vita

Separat se fierbe o jumatate de litru de bors. Cand s-au fiert legumele, se pune carnea in ciorba, apoi se pune si borsul fiert dupa primul clocot.

Se potriveste gustul de sare si/ sau piper si se mai lasa la fiert impreuna 10 minute.

Bors de vita

Borsul de vita poate fi servit cu smantana dupa ce s-a prearat putina verdeata tocata.

Bors de vita

Bors de vita

Bors de vita

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun borsul de vita 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.