Reteta zilei: Batoane cu nuci si scortisoara

Printeaza

Batoane cu nuci si scortisoara din: ovaz, nuci, nuca de cocos, stafide, unt, zahar brun, scortisoara, miere, melasa.

Ingrediente: Batoane cu nuci si scortisoara

  • 2 ½ cani ovăz
  • 1 ½ cani nuci, tocate
  • ¼ cana de nuca de cocos rasa
  • ½ cana stafide
  • 6 linguri unt sărat
  • 1 cană zahar brun
  • 1½ lingurițe scorțișoară măcinată
  • 6 linguri miere
  • 2 linguri de melasă

Mod de preparare:

Prăjiți ovăzul, nucile și nuca de cocos într-o tigaie mare la foc mediu, amestecând des, aproximativ 5-7 minute. Se scoate amestecul într-un bol mare și se toacă impreuna cu stafidele.

Batoane cu nuci si scortisoara

Puneți untul, zahărul, scorțișoara, mierea și melasa într-o cratiță mică. Gătiti la foc mediu, amestecând ocazional, până când se fierbe. Se îndepărtează de la foc și se adauga în amestecul de ovăza, emstecand pana la omogenizare. Lasati sa se raceasca.

Batoane cu nuci si scortisoara

Între timp, pregatiti o tava cu hartie de copt. Se dauga amestecul din tigaie. Se da tava la frigider timp de 30 de minute. Feliati si serviti.

Batoane cu nuci si scortisoara

Batoane cu nuci si scortisoara

Batoane cu nuci si scortisoara

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Batoane cu nuci si scortisoara
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 2 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.