Reteta zilei: Batoane cu ovaz si ciocolata alba

Printeaza

Batoane cu ovaz si ciocolata alba din: unt, miere, zahar brun, zahar, vanilie, scortisoara, crema de tartar, sare de mare, ovaz, faina integrala, fulgi de ciocolata alba.

Poate te intereseaza si Batoane cu cereale si miere

Batoane_cu_ovaz_si_ciocolata_alba_04

Ingrediente:

  • 1/2 cană unt
  • 1/2 ceasca miere
  • 1/4 cană de zahăr brun
  • 1/4 cană de zahăr
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1/2 linguriță cremă de tartar
  • 1/2 linguriță sare de mare
  • 3 1/2 cani ovăz fiert
  • 3/4 (plus 4 linguri) făină integrala
  • 1/2 cană de fulgi de ciocolata alba topita

Mod de preparare:

Într-un bol mare combinati untul, mierea, zahăr brun și zahărul.

Se încălzește amestecul 1 minut la microunde.

Scoateți și se amestecă și se repetă procesul inca 1 minut.

Batoane_cu_ovaz_si_ciocolata_alba

Scoateți din cuptorul cu microunde și se amestecă din nou, apoi mai repetati inca 1 minut.

Batoane_cu_ovaz_si_ciocolata_alba_02

Adaugati vanilie, scortisoara, crema de tartar și sare.

Se amestecă până se combina.

Adăugați ovăz si amestecati.

Batoane_cu_ovaz_si_ciocolata_alba_03

Adăugați făina în trei transe, amestecand foarte bine sa nu faca cocoloase.

Batoane_cu_ovaz_si_ciocolata_alba_05

Transferati intr-o tava si dati la rece pentru 1 oră, pentru a seta.

Taie batoane și stropiti cu ciocolată albă topită.

Batoane_cu_ovaz_si_ciocolata_alba_05

Batoane cu ovaz si ciocolata alba

Batoane_cu_ovaz_si_ciocolata_alba_06

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Batoane cu seminte

Batoane cu seminte

Batoane cu seminte din: mix de seminte, fulgi de ovaz, fulgi de cocos, miere, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 100 g mix de seminţe de in, chia, susan şi floarea soarelui 4 linguri fulgi de cocos 6 linguri fulgi de ovăz 2 linguriţe de psyllium pudră 50 ml miere de albine 50 g fulgi de ciocolată   […]

Batoane dulci

Batoane cu caramel

Batoane cu caramel din: alune, biscuiti, zahar, unt, miere, frisca, ciocolata. Ingrediente: 200 g biscuiţi sfărâmicioşi 250 g alune 225 g unt nesărat 200 g zahăr brun 255 g miere 240 g frişca lichidă 150 g ciocolată esenţă de vanilie   Mod de preparare: Intr-o tavă unsă cu foarte puţin unt se pune un strat […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.