Reteta zilei: Baklava de casa

Printeaza

Baklava de casa din: foi de patiserie, lapte, gris, unt, fistic, zahar, apa.

Poate te intereseaszsa si Cum se prepara Baklava

Baklava_de_casa_07

Baklava de casa

Ingrediente:

  • 1 pachet (375 grame) foi de patiserie
  • 1 ½ cana de lapte proaspăt
  • 2 ½ linguri de gris
  • 1 ½ cani unt, topit
  • 250 de grame fistic maruntit, nuci maruntie sau mix de fistic si nuci

Ingrediente sirop:

  • 2 cani de zahar
  • 1 cană cu apă

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Se amestecă laptele si grisul și se aduce la fierbere, la bain-marie, aproximativ 5 minute. Opriti focul.

Baklava_de_casa_02

Tăiați marginile foilor astfel int sa fie dreptunghiulare, sa incapa intr-o tava dreptunghiulara. Intindeti jumătate din foile de patiserie în tavă, ungand fiecare foaie cu unt topit.

Baklava_de_casa_03

Imprastiati amestecul de griș racit, apoi se presara fisticul, nucile sau mixul de fistic cu nuci. Acoperiti cu foile de patiserie rămase, ungand la fel, fiecare foaie cu unt topit.

Baklava_de_casa_04

Crestati baklava-ua în pătrate, utilizând un cuțit ascuțit. Se toarnă restul de unt deasupra. Coaceți timp de 30-45 de minute. Taiati apoi prajitura cat este inca fierbinte, apoi se lasă să se răcească.

Baklava_de_casa_05

Pentru a face siropul, aduceti apă și zahăr la fiert într-o cratiță la foc mediu, amestecand din cand in cand.

Baklava_de_casa_06

Se fierbe până când amestecul devine gros și siropos, aproximativ 30 de minute. Apoi se toarnă peste baklava. Lăsați să se răcească și se servește.

Baklava_de_casa_07

Baklava de casa

Baklava_de_casa_08

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.