Reteta zilei: Aripioare la gratar cu sos cald

Printeaza

Aripioare la gratar cu sos cald din: aripioare de pui, lime, sirop de artar, sos iute, unt, usturoi, piper cayenne, sare, piper, ulei.

Ingrediente: Aripioare la gratar cu sos cald

  • 3 kg aripioare de pui, spălate și uscate
  • ¼ cana suc proaspat de lime
  • coaja de la 2 lime
  • 3 linguri sirop de arțar
  • 2 linguri sos iute
  • ¼ ceasca unt, topit
  • 2 catei usturoi, zdrobit
  • 1 linguriță piper cayenne
  • 2 prafuri de sare și piper
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare:

Încălziți grătarul la 200C. Condimentati aripile cu sare și piper. Ungeti gratarul cu ulei. Adăugați aripile și acoperiți grătarul. Întoarceți la fiecare două minute si rumeniti aproximativ 20 de minute.

Aripioare la gratar cu sos cald

Între timp, combinati sucul de lime, coaja de lime, sosul iute, siropul de arțar, untul, usturoiul și piperul cayenne într-un bol mare. Acoperiți și refrigerați.
Înainte de a se face aripile, transferați sosul într-o tigaie si încălziți.

Aripioare la gratar cu sos cald
Scoateți aripile de pe grătar și transferați într-un bol mare. Turnati sosul cald deasupra și amestecati usor.
Serviti imediat.

Aripioare la gratar cu sos cald

Aripioare la gratar cu sos cald

Aripioare la gratar cu sos cald

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.