Reteta zilei: Aripioare de pui in sos picant

Printeaza

Aripioare de pui in sos picant din: aripi de pui, pepsi, ketchup, otet, sos de soia, sos de ardei iute, usturoi, boia de ardei, fulgi de ardei iute, sare, seminte de susan, suc de lamaie si coaja de lamaie.

 

Ingrediente:

Aripioare de pui in sos picant

  • 800 g aripi de pui
  • 600 ml Pepsi sau cola
  • 340 g ketchup
  • 60 ml oțet
  • 2 lingurite sos de soia
  • 2 lingurite sos de ardei iute
  • 4 catei de usturoi curatat si zdrobit
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingurita de fulgi de ardei iute uscat
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingura seminte de susan
  • Sucul și coaja de la 1 lamaie

 

 

Mod de preparare:

Adaugați  aripile intr-un recipient etanș, cu suc de lamaie si lasati la frigider pentru cateva ore.

Intre timp preparati sosul combinand ingredientele, mai putin semintele de susan.

Aripioare de pui in sos picant

Gatiti pana cand sosul incepe sa se ingroașe, aproximativ 30-45 de minute.

Aripioare de pui in sos picant

Adaugați aripile de pui intr-o tava de copt și dati la cuptor la temperatura de 180 C pentru 30 de minute.

Intoarceti si adaugati sos si seminte de susan. Mai dati la cuptor pentru 10-15 minute.

Serviti cu sos si garnitura dupa preferinta.

Aripioare de pui in sos picant

Aripioare de pui in sos picant

Aripioare de pui in sos picant

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Aripioare de pui in sos dulce acrisor

Aripioare de pui in sos dulce acrisor din: aripioare de pui, unt, otet, zahar brun, suc de ananas, ketchup, mustar, sare. Ingrediente: 2 kg aripioare de pui unt 50ml otet 50gr zahar brun 1 cutie suc de ananas 50ml ketchup 1 lingurita mustar sare, dupa gust     Mod de preparare: Prajiti aripioarele in unt […]

 

retete

Aripioare de pui in sos teriyaki

Aripioare de pui in sos teriyaki din: suc de lamaie, sos de soia, ulei, sos chili, usturoi, piper, seminte de telina, pudra de mustar, aripioare de pui. Ingrediente: 40 ml suc lamaie 60 ml sos de soya 60 ml ulei 3 linguri sos chili 1 catel de usturoi, tocat 1/4 lingurita piper 1/4 lingurita seminte […]

 

 

Pofta buna!

 

 

5 comentarii

  1. Fuaaaa, ce pofta mi-ai facut de aripioare, cred ca dau o fuga pe la kfc

  2. ce aripioare de pui sofisticate! 🙂

  3. au iesit minunat aripioarele de pui cu sos picant

  4. Imi plac de mor aripioarele astea, mai ales cum au iesit, super bune

  5. Eu asa fac aripioarele in sos picant, nu zic ca nu e buna reteta asta, dar va prezint reteta mea:

    Ingrediente:
    •6-8 aripioare de pui
    •500 ml suc de rosii
    •3-4 linguri pasta de ardei iute
    •4-5 catei de usturoi
    •2-3 linguri ulei de masline
    •o cana vin alb
    •oregano
    •boia iute
    •sare si piper

    Mod de preparare aripioare de pui in sos picant:

    Spalam aripioarele de pui si le condimentam cu sare, piper si boia iute.
    Intr-o cratita incingem 2-3 linguri de ulei de masline si punem aripioarele. Le prajim un pic pe ambele parti, apoi punem peste ele o cana de vin alb. O lasam pana ce vinul scade, amestecand din cand in cand.
    Adaugam cam 2 cani de suc de rosii, 3-4 linguri pasta de adrei iute si lasam sa fiarba. Daca este cazul punem si putina apa, pana acoperim carnea.
    In momentul in care carnea este fiarta si sosul nostru a mai scazut, transferam totul intr-o tava pentru cuptor si adaugam usturoiul pisat. Condimentam cu oregano, sare si piper dupa gust.
    Bagam tava la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute pana ce sosul scade si va capata o consistenta mai groasa.
    Le putem servi cu mamaliguta calda sau piure de cartofi.

    Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.