Reteta tocana de muraturi
PrinteazaReteta tocana de muraturi din: muraturi, ceapa, bulion, piper, cimbru, faina, ulei.
- 1 kg murături asortate, în saramură
- 2 cepe
- 2-3 linguri bulion
- piper negru măcinat
- 1 crenguţă de cimbru
- 1 lingură făină
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
Speli bine murăturile şi le tai în cubuleţe sau după preferinţă.
Decojeşti ceapa şi o tai mărunt. Căleşti ceapa în uleiul încins, iar când devine transparentă, adaugi murăturile şi le mai laşi 2-3 minute să se înăbuşe împreună, amestecând uşor.
Pui legumele călite într-un vas termorezistent şi adaugi în vas crenguţa de cimbru, precum şi bulionul şi făina dizolvate în apă rece. Completezi cu apă caldă, cât să le acopere.
Introduci vasul în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 30 de minute. Scoţi vasul când sosul a mai scăzut şi condimentezi tocăniţa cu piper după gust.
Serveşti tocăniţa cu mămăliguţă.
Pofta buna!