Reteta supa italiana de fasole

Printeaza

Reteta supa italiana de fasole din: ulei, praz, usturoi, oregano, fasole, paste, rosii, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:Reteta_supa_italiana_de_fasole

  • 2 linguri ulei de măsline
  • un fir de praz
  • un căţel de usturoi, zdrobit
  • 2 linguriţe oregano uscat
  • 75 gr fasole verde păstăi, tăiată 2-3 cm
  • 200 gr fasole boabe, fiartă în prealabil
  • 75 gr paste făinoase
  • un litru supă de legume
  • 8 roşii pitice
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 2 linguri busuioc proaspăt, tocat foarte fin

 

Mod de preparare:

Incingeţi uleiul într-o tigaie mare şi căliţi 5 minute prazul tăiat în bucăţi, împreună cu usturoi şi oregano, strivindu-le din când în când.

Adăugaţi fasolea verde, fasolea boabe şi pastele făinoase, apoi supa de legume; când începe să fiarbă, reduceţi focul aproape de minimum. Lăsaţi să fiarbă 12-15 minute, amestecând din când în când.

Intr-o tigaie cu fundul gros, bine încinsă, puneţi la fript cele 8 roşii, întregi; când se înmoaie, şi pieliţa se închide la culoare, striviţi-le cu dosul unei linguri, apoi adăugaţi-le în supă.

Potriviţi gustul cu sare şi piper, presăraţi busuiocul tocat si serviţi imediat.

Reteta supa italiana de fasole

Reteta_supa_italiana_de_fasole

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.