Reteta supa crema de conopida

Printeaza

Reteta supa crema de conopida din: unt, ceapa, usturoi, rozmarin, conopida, vin, sare, piper, paine.

Ingrediente:

  • 15 g unt
  • 2 cepe, tăiate mărunt
  • 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 lingură cu rozmarin verde, tăiat mărunt
  • 1 cană (250 ml) cu vin alb sec
  • 900 g bucheţele de conopidă
  • 1,25 l supă de legume
  • 1/2 cană cu smântână
  • sare şi piper alb măcinat
  • ardei roşu sau pesto de busuioc
  • pâine prăjită

 

Mod de preparare:

Topeşte untul într-o cratiţă largă, pune ceapa şi căleşte-o încet la foc mediu, până devine aurie. Adaugă usturoiul şi rozmarinul, apoi toarnă vinul şi fierbe până când lichidul s-a evaporat.

Adaugă conopida şi supa şi fierbe timp de 25 de minute, până când conopida se înmoaie. Adaugă smântână, apoi pasează totul cu un blender de mână, până obţii o cremă.

Asezonează după gust.

Serveşte cu ardei roşu sau pesto de busuioc şi pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.