Reteta supa crema de conopida
PrinteazaReteta supa crema de conopida din: unt, ceapa, usturoi, rozmarin, conopida, vin, sare, piper, paine.
- 15 g unt
- 2 cepe, tăiate mărunt
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 lingură cu rozmarin verde, tăiat mărunt
- 1 cană (250 ml) cu vin alb sec
- 900 g bucheţele de conopidă
- 1,25 l supă de legume
- 1/2 cană cu smântână
- sare şi piper alb măcinat
- ardei roşu sau pesto de busuioc
- pâine prăjită
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o cratiţă largă, pune ceapa şi căleşte-o încet la foc mediu, până devine aurie. Adaugă usturoiul şi rozmarinul, apoi toarnă vinul şi fierbe până când lichidul s-a evaporat.
Adaugă conopida şi supa şi fierbe timp de 25 de minute, până când conopida se înmoaie. Adaugă smântână, apoi pasează totul cu un blender de mână, până obţii o cremă.
Asezonează după gust.
Serveşte cu ardei roşu sau pesto de busuioc şi pâine prăjită.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/reteta-supa-crema-de-conopida html