Reteta stromboli
PrinteazaReteta stromboli din: faina, ulei, drojdie, sare, sos de rosii, mozzarella, sunca, ciuperci, cimbru, busuioc.
Pentru aluat:
- 300 g faina
- 180 ml apa calduta
- 3 linguri ulei
- 5 g drojdie uscata
- sare
Pentru umplutură:
- 3-4 linguri sos de rosii
- 125 g mozzarella
- 3 felii sunca
- 2 ciuperci
- 1/2 ceapa
- cimbru
- busuioc
- sare
- 1 lingura amestec de susan
Mod de preparare:
Pentru aluat, apa se împarte în două pahare în cantităţi egale, iar într-un pahar se pune drojdia si se lasă să facă mici bule.
Intre timp, făina si sarea se amestecă într-un vas, se face un gol la mijloc, unde se pun drojdia desfăcută în apă, restul apei şi uleiul.
Se amestecă si se frământă cu mâna circa 8 minute, se acoperă cu un şervet curat şi se lasă la crescut pentru o oră. Apoi, se frământă din nou si se mai lasă la crescut pentru o oră.
Se lucrează puţin aluatul crescut, se întinde într-o foaie care se unge cu sosul de roşii. Se presară brânza rasă, se asază felii de şuncă, ceapa tăiată julien, ciupercile tăiate felii, se rulează şi se transferă în tava de copt.
Se presară cu amestecul de seminţe şi condimente şi se lasă 20 de minute la cuptor.
Pofta buna!