Reteta sos alb pentru peste

Printeaza

Reteta sos alb pentru peste din: unt, faina, lapte, frisca, piper, sare, zeama de peste.

Ingrediente:Reteta sos alb pentru peste

  • 50 g unt
  • 50 g făină de grâu
  • 250 ml lapte
  • 100 g frişcă lichidă
  • 30 boabe piper negru pisate
  • 1/2 linguriţă sare
  • 250 ml zeamă de peşte rezultată din fierberea capetelor şi oaselor de peşte

 

Mod de preparare:

Se căleşte făina într-o tigaie în untul topit bine, amestecându-se continuu, la foc moderat, până ce se omogenizează şi culoarea devine gălbuie.

Se stinge cu lapte rece şi jumătate din zeama de peşte, amestecându-se continuu până ce începe să clocotească şi să se îngroaşe. Se adaugă restul de lichid, piperul şi sarea şi se mai lasă la fiert încă zece minute.

Se adaugă frişca lichidă şi se mai lasă la fiert cinci minute.

Se strecoară printr-un tifon şi se serveşte imediat, cu preparate din peşte.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.