Reteta sorbet din fructe de padure

Printeaza

Reteta sorbet din fructe de padure din: fructe, miere, mascarpone, frisca, suc de lamaie, vanilie.

Ingrediente:Reteta_sorbet_din_fructe_de_padure

  • 400 g fructe asortate
  • 2-3 linguri cu miere
  • 1 cutie cu mascarpone
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 1-2 linguri cu suc de lămâie
  • esenţă de vanilie
  • sare

 

Mod de preparare:

Bate cu mixerul frişca lichidă, apoi adaugă brânza mascarpone şi un praf de sare. Pune deoparte câteva fructe pentru decor, iar restul mixează-le într-un blender (poţi folosi şi fructe congelate).

Când s-au transformat în pastă omogenă, încorporează mierea şi amestecă.

Pune într-un vas de plastic pasta de fructe şi miere, amestecul de frişcă şi mascarpone, sucul de lămâie şi un strop de esenţă de vanilie. Mixează şi dă la congelator pentru câteva ore.

Din oră în oră, scoate sorbetul şi amestecă pentru a nu se forma ace de gheaţă.

Pune sorbetul în cupe înalte, garniseşte cu fructe proaspete congelate separat sau chiar proaspete, frunze de mentă şi serveşte imediat.

Reteta sorbet din fructe de padure

Reteta_sorbet_din_fructe_de_padure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.