Reteta saorma de pui

Printeaza

Reteta saorma de pui din: faina, drojdie, zahar, ulei, sare, apa, ceapa, piept de pui, rosii, ardei, salata, usturoi, maioneza, sare, piper.

Ingrediente:Reteta_saorma_de_pui

Pentru aluat:

  • 425 g făină
  • o linguriţă drojdie uscată
  • o linguriţă zahăr
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 200 ml apă călduţă

Pentru umplutură:

  • 2 cepe
  • 250 g piept de pui
  • un ardei
  • 2 roşii
  • câteva foi de salată
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 căţei usturoi
  • 3 linguri maioneză
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru foi, 125 g făină, zahărul, sarea si drojdia se amestecă şi se toarnă apa călduţă. Se lasă 10 minute, apoi se adaugă uleiul si 300 g făină. Se obţine un aluat potrivit de tare.

Carnea de pui se pune la marinat în ulei, cu usturoi, sare, piper. Aluatul se rupe în mici bile care se întind pe masa de lucru presărată cu făină în foi subţiri. Se rumenesc în tigaie.

In ulei se călesc ceapa si ardeiul tocate mărunt, se adaugă roşiile cuburi si pieptul de pui tăiat fâşii. Peste foile de aluat se pun salata, umplutura de pui, maioneza şi se rulează.

Reteta saorma de pui

Reteta_saorma_de_pui

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.