Reteta salsa de rosii
PrinteazaReteta salsa de rosii din: rosii, usturoi, otet, sare, piper, chimion, boia, ulei.
- 1 conservă de roşii de 450 g
- 5 căţei de usturoi
- 2 linguri de oţet de vin
- sare
- piper
- chimion
- 1 priză de boia dulce
- 4 linguri de ulei de măsline presat la rece
- 500 g roşii
Mod de preparare:
Roşiile la conservă se toarnă într-un blender (cu tot cu suc) şi se pasează, fără a se omogeniza perfect. Se adaugă usturoiul curăţat şi zdrobit.
Se asezonează cu oţetul devin, sarea, piperul, chimionul şi boiaua. Se pasează totul intr-un sos fin şi se înglobează treptat uleiul de măsline.
Roşiile proaspete se spală şi se usucă, li se îndepărtează cotolrele şi se taie felii. Feliile de roşii se aranjează pe un platou. Se toarnă pe deasupra sosul de roşii.
Inainte de a se servi, se păstrează 30 de minute la frigider.
Reteta salsa de rosii
Pofta buna!