Reteta salau cu maioneza

Printeaza

Reteta salau cu maioneza din: salau, vin, oua, ulei, mustar, castraveti, sare, unt, piper, usturoi.

Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea și părul.

Salaul este o sursă bună de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași esențiali contribuie la sănătatea inimii, funcționarea creierului și reduc inflamațiile în corp.

Carnea de salau oferă o serie de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina B12, seleniu, potasiu și fosfor. Acești nutrienți sunt implicați în metabolismul energetic, susținerea sistemului nervos și întărirea sistemului osos.

 

 

Ingrediente:Reteta salau cu maioneza

  • 1 şalău
  • 1 cană cu vin alb
  • pătrunjel tocat fin
  • 1 gălbenuş crud
  • 1 gălbenuş fiert
  • 1 cană cu ulei
  • 1 lingură cu muştar
  • sare
  • 3-4 castraveţi acri
  • 4 ouă fierte tari
  • 2-3 lin­guri cu unt
  • piper boabe
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele, goliţi-l de măruntaie, spălaţi-l şi săraţi-l, apoi ungeţi-l cu unt.

Lăsaţi-l să stea aşa 60 min, apoi puneţi-l la fiert în apă caldă, în care adăugaţi 1 cană cu vin, sare, boabe de piper şi usturoi tocat.

Lăsaţi vasul la foc mic 45 min, răciţi peş­tele şi scoateţi-l pe un platou.

Din cele 2 gălbenuşuri, 1 lingură cu muştar, sare şi ulei pus treptat faceţi o maioneză potrivit de tare.

Tăiaţi peştele felii, între felii aşezaţi castraveţi acri şi sferturi de ou fiert tare, acoperiţi cu maioneză şi decoraţi cu pătrunjel tocat fin.

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.