Reteta salata de creveti
PrinteazaReteta salata de creveti din: quinoa, alune, creveti, rodie, unt, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, patrunjel, sare, piper, boia.
- 170 g quinoa alba
- 100 g alune
- 300 g creveţi
- 1/2 rodie
- 50 g unt
- 2 căţei de usturoi
- 60 ml ulei de măsline
- zeama de la două lămâi
- frunze de pătrunjel
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Peptru dressing, toarnă într-un borcan uleiul, zeama de lămâie, adaugă un praf de sare şi piper. Inchide ermetic, agită şi lasă-l deoparte.
Spală quinoa în mai multe ape reci, scurge-o şi pune-o într-o oală. Toarnă apă fierbinte (vreo 400 ml) şi ţine pe foc un sfert de ora. Da-o deoparte cinci minute, adauta un praf de sare şi aereaz-o cu furculita.
Intre timp, încinge untul si feliile de usturoi. Adaugă crevetii si lasă-i câteva minute, cât să-şi schimbe culoarea.
La final, presară un praf de boia. Intr-un castron larg, pune quinoa, alunele şi boabele de rodie, toarnă dressingul şi amestecă.
Aşază creveţii deasupra şi serveşte.
Reteta salata de creveti
Pofta buna!