Reteta risotto cu creveti

Printeaza

Reteta risotto cu creveti din: supa de legume, ulei de masline, ceapa, fenicul, orez, creveti, rucola, coaja de lamaie.

Ingrediente:Reteta risotto cu creveti

  • 1,2 litri supă de legume
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 căţel de usturoi mare, tocat mărunt
  • 1 bulb de fenicul mic, curăţat şi feliat subţire
  • 300 g de orez pentru risotto
  • 300 g de creveţi mari cruzi, curăţaţi
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie şi 1 lingură de zeamă
  • 70 g de rucola

 

Mod de preparare:

Pune supa într-o cratiţă mare pentru sos, dă-o în clocot, apoi dă focul mai mic şi las-o să fiarbă. Intre timp, încinge uleiul într-o altă cratiţă mare pentru sos.

Adaugă ceapa, usturoiul şi feniculul şi căleşte-le la foc mic timp de 10 minute, până când se înmoaie legumele, dar fără să se rumenească.

Adaugă orezul şi amestecă timp de 2 minute până când boabele se încing şi începe să se audă cum pocnesc uşor.

Potriveşte focul să fie mediu şi începe să adaugi supa treptat cu polonicul, amestecând încontinuu şi asigurându-te că supa este absorbită în totalitate de orez înainte să adaugi următorul polonic.

Când orezul este aproape fiert, adaugă creveţii, coaja rasă de lămâie şi asezonează. Continuă să adaugi supă şi mai lasă cratiţa pe foc încă 3-4 minute până când creveţii devin roz şi orezul este fiert.

Stinge focul şi adaugă rucola şi zeama de lămâie, amestecând. Lasă risotto să stea în cratiţă 2 minute, apoi serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.