Reteta ratatouille de legume

Printeaza

Reteta ratatouille de legume din: vinete, dovlecei, ardei, ulei de masline, ceapa, rosii, usturoi, sare, piper, dafin, nucsoara, cimbru, patrunjel.

Ingrediente:Reteta ratatouille de legume

  • 500 g vinete
  • 500 g dovlecei
  • 500 g ardei gras (roşu, verde, galben)
  • 3 linguri ulei de măsline

Pentru sos:

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 4 cepe tocate
  • 1 kg roşii opărite şi curăţate de pieliţă
  • 4 căţei de usturoi pisaţi
  • sare
  • piper
  • dafin
  • nucşoară
  • cimbru
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă sau wok, pune la încins uleiul pentru sos. Căleşte solzişorii de ceapă până devin aurii, apoi adaugă roşiile pasate, pasta de usturoi şi toate condimentele.

Intr-un vas încăpător de yena, toarnă sosul. Peste, pune un strat de vinete, un strat de dovlecei şi unul de ardei, toate tăiate rondele.

Repetă procedeul până epuizezi legumele. Deasupra picură uleiul, după care acoperă vasul cu o folie de aluminiu şi dă-l la cuptor timp de 60 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.