Reteta prajitura cu nuci

Printeaza

Reteta prajitura cu nuci din: faina, unt, zahar, praf de copt, oua, iaurt, nuci, lapte.

Ingrediente:Reteta_prajitura_cu_nuci

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 200 g unt
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 3 gălbenuşuri
  • 200 g iaurt

Pentru umplutură:

  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 200 g nuci mărunţite
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 3 albuşuri

 

Mod de preparare:

Amesteci untul moale cu făina, zaharul şi praful de copt. Adaugi gălbenuşurile şi iaurtul.

Frămânţi aluatul doar atât cât este nevoie ca ingredientele să se omogenizeze. Imparţi aluatul în două şi o foaie într-o tavă tapetată.

Pentru umplutură, amesteci făina cu zaharul, praful de copt şi nucile. Separat, topeşti untul pe baie de aburi, apoi il amesteci cu laptele şi albuşurile bătute spumă în prealabil.

Această compoziţie o amesteci cu cea cu ingrediente uscate. Torni 1/3 din umplutură peste foaia din tavă, acoperi cu cealaltă foaie, iar deasupra pui restul de umplutură.

Dai tava la cuptorul încins 40 de minute, până când prăjitura trece testul scobitorii.

Reteta prajitura cu nuci

Reteta_prajitura_cu_nuci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.