Reteta prajitura cu branza si cacao

Printeaza

Reteta prajitura cu branza si cacao din: faina, ulei, oua, zahar, praf de copt, ciocolata amaruie, lapte, branza de vaci, amidon, unt.

Ingrediente:Reteta_prajitura_cu_branza_si_cacao

Pentru blat:

  • 200 g făină
  • 4 linguri ulei
  • 2 ouă
  • 100 g zahâr
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 3 linguri lapte

Pentru umplutură:

  • 550 g brânză de vaci
  • 50 g zahăr
  • 4 ouă
  • 120 g unt
  • 2 linguri amidon

Pentru ornat:

  • 2 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se topeşte ciocolata împreună cu laptele, apoi se lasă la răcit.

Intr-un vas se bat bine ouăle cu zahărul, se adaugă ciocolata topită, treptat, uleiul, făina şi praful de copt. Se toarnă 3/4 din aluat într-o tavă de prăjituri.

Intre timp, se pregăteşte repede umplutura de brânză. Se amestecă brânza de vaci cu zahărul, ouăle bine bătute, untul si amidonul.

Se aşază umplutura deasupra blatului de ciocolată, se uniformizează, se toarnă apoi deasupra si restul de aluat si se dă prăjitura la cuptor pentru 20-30 de minute.

Se scoate şi se serveşte pudrată cu zahăr.

Reteta prajitura cu branza si cacao

Reteta_prajitura_cu_branza_si_cacao

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.