Reteta prajitura cu branza dulce
PrinteazaReteta prajitura cu branza dulce din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, branza dulce, stafide, esenta de vanilie.
Pentru blat:
- 6 ouă
- o cană zahăr
- 3/4 cană ulei
- 14 linguri făină
- un plic praf de copt
Pentru crema de brânză:
- 800 g brânză dulce
- 3 ouă
- 10 linguri zahăr
- stafide
- esenţă de vanilie
- zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Stafidele se pun pentru 10 minute în apă fierbinte. Apoi se scurg de apă, se stropesc cu esenţa de vanilie si se lasă deoparte.
Se pregăteşte blatul: se separă ouăle si se bat spumă albuşurile cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, uleiul, praful de copt şi făina.
Se pregăteşte crema de brânză: se separă ouăle, se bat spumă albuşurile cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, zahărul vanilinat şi apoi uşor se amestecă bine cu brânza si stafidele.
Se pune hârtie de copt în tavă şi se toarnă jumătate din aluat. Crema de brânză se întinde uniform deasupra şi apoi se toarnă restul de aluat.
Prăjitura se pune în cuptorul bine încins pentru 45-50 de minute. Se lasă în tavă până se răceşte, după care se taie.
Pofta buna!