Reteta prajitura cu bezea
PrinteazaReteta prajitura cu bezea din: faina, oua, zahar, apa, dulceata de afine.
Pentru blat:
- 400 g făină
- 8 gălbenuşuri
- 400 g zahăr pudră
- 12 linguri apă
- dulceaţă de afine
Pentru bezea:
- 8 albuşuri
- 200 g zahăr
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Pe acestea din urmă le păstrezi pentru bezea.
Baţi gălbenuşurile cu apa, turnată în fir subţire, până devin o spumă, adaugi zahărul în ploaie, amestecând încontinuu, apoi adaugi făina şi o încorporezi bine.
Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins 20 de minute.
Scoţi tava, ungi prăjitura cu dulceaţă şi torni peste ea bezeaua făcută din albuşurile bătute spumă tare cu zahărul. Ţii la cuptor până când se rumeneşte bezeaua.
Reteta prajitura cu bezea
Pofta buna!