Reteta prajitura cu bezea

Printeaza

Reteta prajitura cu bezea din: faina, oua, zahar, apa, dulceata de afine.

Ingrediente:Reteta_prajitura_cu_bezea

Pentru blat:

  • 400 g făină
  • 8 gălbenuşuri
  • 400 g zahăr pudră
  • 12 linguri apă
  • dulceaţă de afine

Pentru bezea:

  • 8 albuşuri
  • 200 g zahăr

 

Mod de preparare:

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Pe acestea din urmă le păstrezi pentru bezea.

Baţi gălbenuşurile cu apa, turnată în fir subţire, până devin o spumă, adaugi zahărul în ploaie, amestecând încontinuu, apoi adaugi făina şi o încorporezi bine.

Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins 20 de minute.

Scoţi tava, ungi prăjitura cu dulceaţă şi torni peste ea bezeaua făcută din albuşurile bătute spumă tare cu zahărul. Ţii la cuptor până când se rumeneşte bezeaua.

Reteta prajitura cu bezea

Reteta_prajitura_cu_bezea

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.